Pengeregn på tv: Kronprinsparrets priser skal uddeles i Odense

Kronprinsparret ses her ved Kronprinsparrets Priser i Musikkens Hus i Aalborg sidste år. I år finder uddelingen sted i Odeon i Odense. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Pengeregn på tv: Kronprinsparrets priser skal uddeles i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Store præstationer inden for kultur, kunst og socialt arbejde hædres af kronprinsen og kronprinsessen under stort tv-transmitteret show fra Odeon i Odense.

Odeon i Odense bliver centrum for prisuddelinger inden for kultur, kunst og socialt arbejde, når kronprins Frederik og kronprinsesse Mary i november kommer på besøg i Odense til et stort tv-transmitteret show.

Showet, som afholdes i skiftende danske byer, finder sted lørdag den 2. november i Odeon og bliver sendt live på DR1 fra klokken 21.

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet i 2004 som Bikubenfondens bryllupsgave til kronprinsparret. Formålet med priserne er "at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde".

Prisuddelingen blev de første år afholdt i København, men har siden 2011 hvert år været afholdt i skiftende danske byer. En undtagelse var dog i 2013, hvor Kronprinsparrets Priser blev afholdt i Operahuset i Sydney, Australien som led i den officielle 40-års fejring af Jørn Utzons verdensberømte arkitekturværk.

Borgmester glæder sig

Selv slår Odense Kommune og byens borgmester på, at når man har fået showet til byen, er det som følge af de mange byggeprojekter, der er i gang, og som efter visionen skal gøre Odense til en storby.

- Jeg glæder mig virkelig til, at Kronprinsparrets Priser skal uddeles i Odense. Det er en smuk aften, hvor sociale indsatser og den unikke kultur skal hædres. De sociale priser fremhæver, hvor vigtigt det er, at vi er her for hinanden. Det kitter et samfund sammen at være der for hinanden, og i Odense er vi stolte over at kunne danne rammerne om priser til hverdagens helte. Og så synes jeg, at valget af Odense som værtsby viser, at Odense virkelig har svunget sig op til at være en dansk kulturel storby, som kan stå for meget store arrangementer, siger Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

I fjor gik den sociale pris til Foreningen Grønlandske Børn, kulturprisen til forfatter Kim Leine, og de to stjernedryspriser til henholdsvis filminstruktør Annika Berg og den sociale organisation Fundamentet.

Med Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris følger 500.000 kroner og et kalejdoskop skabt af Olafur Eliasson. Med Kronprinsparrets to Stjernedryspriser følger 100.000 kroner.

Billetsalget til prisuddelingen sættes i gang 2. september.

Pengeregn på tv: Kronprinsparrets priser skal uddeles i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce