Pendler om rygeforbud: - Det er lidt overdrevet

Odense skal være fuldstændig røgfri i 2030. Med afsæt i det bliver det fra den 1. november forbudt at ryge i byens offentlige parker. Foto: Michael Bager

Pendler om rygeforbud: - Det er lidt overdrevet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra den 1. november skal det være slut med at ryge i blandt andet Kongens Have, Munke Mose og Eventyrhaven. Det er allerede forbudt at pulse løs på DSB's stationer og perroner. Det har det været siden 2014. Men der ryges alligevel.

På perron fem på Odense Banegård kører toget mod Århus om få minutter. På perronen stimler folk sammen omkring de afsnit, hvor deres togvogn kommer til at holde. De fleste skutter sig i det lunefulde aprilvejr, og nogle få ryger en cigaret. Flere steder byder DSB velkommen til "røgfrie stationer, perroner og tog".

I 2014 forbød DSB rygning på deres stationer og perroner. DSB ligger ikke inde med tal på, hvor meget rygningen er faldet, men de har en klar opfattelse af, at rygningen på stationerne er faldet markant.

I 2014, da forbuddet blev indført, skabte det heftig debat på især sociale medier. Nogle kaldte det en hetz mod det rygende folk, mens andre syntes, at det var på høje tid med et rygeforbud.

Rasmus på 27 år synes umiddelbart, at det er en god idé at gøre udendørsarealer røgfrie. Men han har svært ved at se, hvordan forbuddet i praksis skal håndhæves.

- Jeg tror, man skal appellere til folks dårlige samvittighed. Hvis der nu var rygerområder i en park, ville man nok få det dårligt, hvis man så røg i et røgfrit område. Det er ikke nok bare at gøre det forbudt, mener han og tilføjer, at han ikke synes, de togrejsende har særlig stor respekt for rygeforbuddet på perronerne.

Også Ea Janum Schrøder på 22 år er skeptisk over for, hvor stor en effekt, forbuddet reelt vil få.

- På en perron som her og i gågaden synes jeg, det er en mega god idé. Det er ikke steder, man er særlig lang tid ad gangen. Men på et sted som Munke Mose, hvor man sidder mange timer om sommeren, tror jeg, at folk vil ryge alligevel, siger hun.

Gurli Overgaard på 60 år er med egne ord 'aldeles ikke-ryger', men synes alligevel, at det forestående forbud i offentlige parker er at stramme den.

- Det er lidt overdrevet. Hvor skal de snart være, de stakkels rygere, spørger hun.

Pendler om rygeforbud: - Det er lidt overdrevet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce