Partiformand på politipatrulje: Flere betjente ud til borgerne

SF-formand Pia Olsen Dyhr var onsdag på patrulje med Fyns Politi og taler for, at politiet skal mere ud til borgerne end det sker i dag. Foto: Malene Høj Mortensen

Partiformand på politipatrulje: Flere betjente ud til borgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF-formand Pia Olsen Dyhr var onsdag på besøg hos Fyns Politi til en snak om, hvordan politiet igen kommer tættere på borgerne. Hun var også i Vollsmose for at høre om nærpolitistationens arbejde i Odense-bydelen.

Hvad fik du ud af besøget i Fyns Politi?

- Fyn er gået fra at have 21 politistationer til at have 12, og det har konsekvenser for borgerne. De føler, politiet er for langt væk, selv om der nu er mobile politistationer. Kriminaliteten ér faldet på Fyn, men der er behov for at have politiet tæt på.

Hvad var dit budskab til politidirektøren?

- Vi havde en god diskussion. Politidirektøren mente, nærheden godt kan fikses med mobile politistationer, mens jeg mener, det ikke er godt nok. Med hele den generelle centralisering har vi oplevet, at man har mistet sin læge, sin skole og sit politi, og der er blevet for langt.

Hvordan oplevede du at være i Vollsmose-bydelen?

- Det er positivt, at der er en nærpolitistation. Betjentene bekræftede for mig, at de kender dem, der begår kriminalitet. Vollsmose er jo et stort område som en landsby i byen, og der er store forskelle i bydelen. Men det, at politiet er til stede, gør også, at betjentene kender forskellene og dem, der bor der. Det er helt afgørende for at forebygge.

Pia på politipatrulje
Pia Olsen Dyhr, formand for SF, var onsdag eftermiddag på besøg hos Fyns Politi.Hun begyndte besøget med en snak med politidirektør Arne Gram og den øvrige øverste ledelse over en arbejdsfrokost.

Derefter var hun på patrulje i politikredsen og blev sat ved nærpolitistationen i Odense-bydelen Vollsmose.

Her blev hun orienteret om politiets arbejde i Vollsmose, herunder "Nærhed og Tryghed".

Fra Vollsmose blev hun i en politipatrulje kørt til færdselspolitiet, som holder til i Nyborg, og orienteret om afdelingens arbejde på den fynske veje.

Besøget sluttede i Nyborg.
SF-formanden besøgte onsdag også færdselspolitiets afdeling på Fyn og var med på patrulje. Foto: Malene Høj Mortensen
SF-formanden besøgte onsdag også færdselspolitiets afdeling på Fyn og var med på patrulje. Foto: Malene Høj Mortensen

Ressourcer skal frigives

I vil gerne have flere betjente, som er synlige for borgerne. Hvordan vil I sikre det?

- Vi er optaget af, hvordan vi kan skabe mere nærhed med politiet. Det vil vi snakke med borgmestrene i hele landet om. Kan vi kigge på politiet og sørge for, det bliver mere nært, og hvordan ser borgmestrene på det? En af de ting, Fyns Politi har lavet og som er rigtig godt, er at kunne bestille en betjent. Det er en god måde at lytte på de problemer, der er lokalt.

Kriminalitetsmønstret er i dag anderledes, og der er nye opgaver for politiet end for 10 år siden. Hvordan kan det passes ind med genåbning af nærpolitistationer?

- Man bruger allerede for mange ressourcer på grænsekontrollen, og der er også bevogtningsopgaver i København. Jeg ser i større grad, at man må finde en anden løsning ved grænsen. Så kan der frigives nogle ressourcer. Men også at eskortere fanger varetages i dag af andre. Vi skal kigge igennem, om tingene kan gøres anderledes.

Ingen færdig skabelon

I taler om, at betjentene skal væk fra skrivebordene og ud til borgerne. Hvad skal politiet så ikke lave?

- Man skal se på, om HK'ere, jurister eller andre kan overtage det arbejde, betjentene i dag laver. Så kan betjentene komme ud på gaden. Vi har ikke en færdig skabelon på, hvordan det skal gøres. Vi ser bare, at flere betjente forsvinder fra gadebilledet, og det skaber utryghed.

Er det ikke lidt letkøbt op til en kommende valgkamp at slå på mere politi hos borgerne, men på den anden side ikke har en færdig skabelon for det?

- Ressourcerne kan komme fra politiet allerede nu. Der ér tilført flere ressourcer, og man kan sagtens omprioritere. Jeg har hele dagen været sammen med fynske betjente, og de har bekræftet min fornemmelse af, at det godt kan gøres anderledes.

Hvad er det for omprioriteringer, du har fået øjnene op for?

- Betjentene har sagt, at når de kører patrulje er der steder, hvor de ikke er vant til at være og ikke kender nærområderne eller de mennesker, som bor der. Derfor kræver det meget mere viden og mere politiarbejde at efterforske sager. Nærpoliti kan gøre efterforskninger bedre og hurtigere.

Skal politiet 10 år tilbage?

- Nej, vi skal ikke tilbage til tiden før reformen. Vi skal ikke tilbage til landsbybetjenten, men jeg tror, det er vigtigt at have betjente med et lokalt kendskab præcis som vi ser det i Vollsmose.

Partiformand på politipatrulje: Flere betjente ud til borgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce