Overvågning: Politikere er tilfredse med lukket redegørelse

Politikere fra Nyborg Kommune er på et lukket møde fredag formiddag blevet orienetret om overvågningen på en skole i Ørbæk. Politikerne er tilfredse med redegørelsen, hvis indhold ikke kommer ud til offentligheden

Overvågning: Politikere er tilfredse med lukket redegørelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S og SF er tilfredse med redegørelse for overvågningsskandalen på en skole i Ørbæk. Redegørelse om sagen bliver imidlertid ikke offentliggjort.

Alle sten blev tilsyneladende vendt under et hasteindkaldt møde i Nyborg i dag.

Mødet fandt på Socialdemokratiets og SF's forlangende. Og der var kun én sag på dagsordenen: En redegørelse for skandalesagen, hvor ansatte blev videoovervåget.

De to partigrupper i Nyborgs byråd krævede en redegørelse efter de seneste afsløringer af it-firmaet Prueba Cybersecuritys tvivlsomme metoder.

It-firmaet skulle i november sidste år teste de kommunalt ansattes vilje og evne til at tage hånd om datasikkerheden.

Og det var i den forbindelse, sikkerhedskonsulenter, der udgav sig for at være nogle andre, foretog skjulte optagelser af personalet på 4kløverskolen i Ørbæk.

Fik svar på alle spørgsmål

Formanden for Socialdemokratiets byrådsgruppe, Sonja Marie Jensen, er tilfreds med den redegørelse, medlemmerne af økonomiudvalget fik.

- Jeg er tilfreds med redegørelse. Forvaltningen vil nu organisere arbejdet med datasikkerhed på en måde, så noget, som det der skete på 4kløverskolen, ikke kommer til at ske igen. Og det er jeg meget tilfreds med, siger Sonja Marie Jensen.

Formanden for SF's byrådsgruppe, Suzette Frovin, erklærer sig også tilfreds med resultatet af mødet i dag.

- Vi har fået svar på de spørgsmål, vi havde. Og jeg er meget tilfreds med, at der nu bliver nedsat en gruppe, der med kommunaldirektøren i spidsen og inddragelse af medarbejderne skal sikre en ordentlig måde at arbejde med datasikkerheden i Nyborg Kommune på.

En personalesag

Offentligheden får imidlertid ikke indsigt i den redegørelse, der blev givet på mødet i dag.

Nyborg Kommune betragter sagen som en personalesag.

Og borgmester Kenneth Muhs (V) henviser til, at der var tale om et lukket møde.

- Men vi fik en rigtig god snak. Det er en meget beklagelig sag. Vores medarbejdere skal kunne vide sig trygge og regne med, at der er tillid til dem, fastslår han.

Borgmesteren ser nu frem til, at en særlig it-sikkerhedsgruppe med kommunaldirektør Lars Svenningsen i spidsen finder frem til måder at håndtere datasikkerheden på, som både borgerne og kommunens ansatte kan være trygge ved.

Overvågning: Politikere er tilfredse med lukket redegørelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce