Over hele Fyn: Byge af indbrud i private hjem

Politiet beder borgerne om at ringe med det samme, hvis de ser eller hører noget mistænketligt. Arkivfoto.

Over hele Fyn: Byge af indbrud i private hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet beder borgerne om hjælp - hold øje med mistænkelige personer i villaområderne lyder opfordringen.

Fyn er i øjeblikket ramt af flere indbrud i private hjem end sædvanligt for netop dette tidspunkt på året. Derfor beder politiet nu borgerne om at være ekstra årvågne og hjælpe politiet med at holde øje med mistænkelige personer, køretøjer og adfærd særligt i villaområder. Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

- Vi får desværre rigtig mange anmeldelser om indbrud i øjeblikket. De seneste to uger har det være særlig slemt med henholdsvis 91 og 106 indbrud per uge. Det er langt over, hvad vi plejer at opleve i slutningen af november og begyndelsen af december, siger vicepolitiinspektør Jesper Pedersen fra Fyns Politi.

Politiet opfordrer derfor borgerne til at holde ekstra øje med, hvem der færdes i deres villakvarter og ringe med det samme, hvis de ser noget som helst mistænkeligt

- Og hellere ringe en gang for meget end en gang for lidt, hedder det i pressemeddelelsen.

Ring 112 hvis et indbrud er i gang

Man skal især holde øje med personer og biler, der færdes på en mistænkelig måde, og som falder lidt uden for normalbilledet i kvarteret. Det kan være anderledes klædte personer - måske med et udenlandsk eller østeuropæisk udseende.

Men det kan også være biler, der kører rundt uden tydeligt ærinde, biler på udenlandske nummerplader eller udlejningsbiler - altså idet hele taget alt, der falder uden for normalbilledet i kvarteret.

- De fleste kender jo mange af de personer, der færdes i nabolaget - naboens gæster, familie, venner og andre, der plejer at komme i kvarteret - derfor appellerer vi netop til borgernes årvågne øjne, fordi de allerbedst kender deres eget nabolag og derfor kan se og høre, hvis noget pludselig er anderledes - det kan også være lyden af en rude, der bliver knust, siger Jesper Pedersen.

Fyns Politi kan ikke sige noget konkret om, hvem der står bag indbruddene. Det kan både være kendte indbrudstyve og narkomaner, men det kan også være omrejsende kriminelle grupper primært fra Østeuropa, der er på spil.

Man kan ringe til Fyns Politi døgnet rundt på telefon 114 - er der tale om et indbrud, som er i gang, skal man ringe 112.

Over hele Fyn: Byge af indbrud i private hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce