Ophængning af valgplakater: Frivillige fra DF truet på livet

Fyns Politi bekræfter, at fire frivillige fra Dansk Folkeparti lørdag over middag blev truet på livet, mens de var i færd med at hænge valgplakater op i Odense. Foto: Palle Herløv

Ophængning af valgplakater: Frivillige fra DF truet på livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire personer, som lørdag over middag var i færd med at hænge valgplakater op i Odense, blev truet i kendt boligområde. Fyns Politi efterforsker sagen.

Opdateret klokken 21.04 med flere oplysninger.

Fire frivillige, som lørdag over middag var i færd med at hænge valgplakater op for Dansk Folkeparti, blev truet på livet af en ukendt gerningsmænd.

Det bekræfter vagtchef Kenneth Taanquist, Fyns Politi, over for fyens.dk.

- Vi efterforsker sagen og har optaget den som trusler på livet, siger vagtchefen.

De fire var ved 14-tiden i gang med at hænge valgplakater op for DF-kandidater til Europaparlamentet på Nyborgvej ud for Korsløkkeparken, et boligområde i Odense kendt som "kilometerhusene". Det var her, at de flere gange blev opsøgt af flere personer, og specielt én af dem truede dem på livet.

De to første kom hen til dem og sagde, at de ikke skulle hænge valgplakater op i området, fordi det ikke var Dansk Folkeparti-område. Den tredje var en yngre mand, som var maskeret og med en køllelignende genstand på 30-35 centimeter i hånden. Han truede med at smadre de frivillige, hvis de fortsatte med at hænge valgplakater op, og han kunne hurtigt tilkalde nogle af sine venner, fortalte han dem. Det er præcis den udtalelse, politiet anser for at være trusler på livet.

Fyns Politi er ved at undersøge, om der er videoovervågning i området og der er billeder af den eller de mulige gerningsmænd. Desuden undersøges der ifølge vagtchefen også andre spor, som kan afsløre, hvem gerningsmændene er.

Lørdag middag kunne partierne begynde at hænge valgplakater op til valget til Europaparlamentet, som finder sted søndag den 26. maj 2019.

Lørdag morgen vågnede rådmand Susanne Crawley (R) ved, at der blev kastet store sten ind gennem et vindue til hendes private hjem i Odense. Ifølge vagtchefen er efterforskningen i den sag fortsat i gang, og der er endnu ikke foretaget nogen anholdelser.

Ophængning af valgplakater: Frivillige fra DF truet på livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce