OUH-tillidsmand om udspil: Vækker mere bekymring end glæde

Kirsten Nikolajsen er fælles tillidsmand for sygeplejerskerne på OUH. Hun har en del erfaring på området og fejrede i 2016 25 års jubilæum. Arkivfoto

OUH-tillidsmand om udspil: Vækker mere bekymring end glæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er gode ting i regeringens nye udspil på sundhedsområdet, men der er også flere elementer, der vækker bekymringer, fortæller tillidsrepræsentant for sygeplejerskerne på Odense Universitets Hospital, Kirsten Nikolajsen.

Regeringens sundhedsudspil efterlader Kirsten Nikolajsen, fælles tillidsrepræsentant for sygeplejerskerne på Odense Universitets Hospital (OUH), med en blandet fornemmelse og flere bekymringer.

- Nogle elementer i sundhedsreformen er jeg enig i. Men jeg ser ingen grund til at tegne nye streger i Danmarkskortet og skabe nye strukturer, forklarer hun og uddyber:

- Der er blevet sat seks milliarder af i en pulje. Men fordi man nu laver 21 sundhedsfællesskaber, er jeg bange for, at en stor del af pengene bliver slugt af mursten, biler og anden logistik i stedet for at komme patienterne til gode.

Frygter at miste indflydelse

Den nye struktur, hvor blandt andet det folkevalgte led, regionerne, forsvinder, vækker bekymring hos Kirsten Nikolajsen:

- Jeg ser det som en centralisering, og det synes jeg er bekymrende for eksempel i forhold til medarbejderindflydelsen, siger hun.

- Vi er organiseret i nogle meget velfungerende udvalg både på sygehusene og på regionniveau, hvor medarbejderne får rigtig meget indflydelse. Og regionspolitikerne er meget lydhøre. Medarbejderne får eksempelvis lov at komme med indenfor og give et oplæg, når regionerne drøfter budgetter.

- Og det bekymrer mig, at vi ikke længere skal have de folkevalgte politikere, vi kan påvirke i en god retning. I budget 19 for Region Syddanmark er der for eksempel blevet sat penge af til vores akutområde for at give mulighed for mere uddannelse, og netop det punkt er et input fra medarbejderne.

Det er heller ikke alle regeringens argumenter, der fremstår helt klart for tillidsmanden.

- Jeg undrer mig også over, at man siger, at der er nogle ting, regionerne ikke er lykkedes med. Fordi hvis fem enheder ikke kan få det til at fungere sammen, hvordan kan 21 så, lyder det fra Kirsten Nikolajsen med et tydeligt spørgsmålstegn hængende i luften.

Udspil vækker også glæde

Selv om flere af elementerne vækker bekymringer, er der også dele, der vækker glæde.

- Det er positivt, at regeringen med udspillet anerkender behovet for flere sygeplejersker og også anerkender vores vigtige rolle i sundhedsvæsenet, siger Kirsten Nikolajsen.

- Men det, vi har behov for, er flere penge, mere tid, bedre rammer og vilkår.

OUH-tillidsmand om udspil: Vækker mere bekymring end glæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce