Nyt sundhedsfakultet: Fynske firmaer med i kæmpebyggeri ved OUH

Danske MT Højgaard skal bygge de rå bygningsdele til Syddansk Universitets Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Nyt OUH. Fakultetet skal binde universitetet og sygehuset tæt sammen. Byggeriet går i gang med det samme og forventes afleveret i slutningen af 2022.

Nyt sundhedsfakultet: Fynske firmaer med i kæmpebyggeri ved OUH

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere fynske firmaer får opgaver på byggeriet af det nye sundhedsvidenskabelige fakultet i Odense, der har en værdi af små 300 millioner kroner. Fynsk snedker- og tømrerfirma lander en ordre til 155 millioner kroner.

Artiklen er både torsdag og fredag eftermiddag opdateret med yderligere oplysninger om fynske firmaer, der er hyret til projektet.

Der er fuld gang i byggeriet på den store byggeplads i det sydøstlige Odense, hvor den milliarddyre opførelse af Nyt OUH er i fuld gang. Indtil videre har italienske JV CBM/Itinera været den altdominerende entreprenør på pladsen, idet det sydeuropæiske firma har opgaven med at få bygget supersygehusets forskellige klynger.

Nu er der imidlertid udsigt til en dansk invasion på byggepladsen. MT Højgaard er netop blevet valgt til at bygge de rå bygningsdele til Syddansk Universitets nye sundhedsvidenskabelige fakultet - SDU SUND, som skal ligge lige ved sygehuset. Der er tale om en bygning på 50.000 kvadratmeter med en pris på 298 millioner kroner.

I sit arbejde i Odense kommer MT Højgaard blandt andet til at kunne bruge sine erfaringerne fra projektet på Nyt Universitetshospital Aalborg, hvor firmaet har opført råhuset på det 155.000 kvadratmeter store hospitalsbyggeri.

- Vi glæder os til den næste store råhusopgave her på SDU SUND i Odense og til at fortsætte det konstruktive samarbejde med bygherre, deres rådgivere og de øvrige entrepriser, siger produktionsdirektør Martin Nedergaard fra MT Højgaard.

Også flere fynske firmaer har fået opgaver i forbindelse med byggeriet af det nye SUND.

Det odenseanske tømrer- og snedkervirksomhed Guldfeldt Nielsen har fået opgaven med tømrer-, smede-, maler-, murer og gulvarbejde samt arbejde med fast inventar. En stor opgave til 155 millioner kroner

Phønix Tag Fyn fra Årslev på Midtfyn, laver tagdækningen, og Bravida - der har afdeling i Odense - skal stå for de tekniske installationer.

Bygningens facader tager Fjelsø Entreprise sig af, mens Labflex forsyner det nye fakultet med laboratorieinventar. Ingen af de to sidstnævnte firmaer har afdelinger på Fyn.

Den nye fakultetsbygning i Odense bliver i tre etager med passage på tværs af bygningen. Ifølge entreprenøren vil byggeriet ved Nyt OUH tage hensyn til den omgivende natur og sikrer bruger af bygningen kig til naturen på begge sider af fakultetet.

Det er ambitionen, at fakultets udformning og funktion som bindeled mellem SDU og Nyt OUH skal styrke samarbejdet mellem forskere og studerende fra universitetet og personalet på det nye universitetshospital.

Det nye SDU SUND kommer til at rumme laboratorier, kontorer, undervisningslokaler, auditorier foruden dyrestalde og faciliteter til anatomi og retsmedicinsk institut, der i dag har adresse på J.B. Winsløws Vej ved det nuværende OUH.

MT Højgaard går i gang med arbejdet med det samme, og projektet forventes afleveret i slutningen af 2022.

Nyt sundhedsfakultet: Fynske firmaer med i kæmpebyggeri ved OUH

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce