Muligvis nyt stenkast fra motorvejsbro: Beboere i området er utrygge

Beboere i området ved Ravnebjerggyden er rystede over, at der kan være sket endnu et stenkast ned mod den fynske motorvej. Det er første gang, at broen ved Ravnebjerggyden kan have været brugt til stenkast. Dronefoto: Michael Bager

Muligvis nyt stenkast fra motorvejsbro: Beboere i området er utrygge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I området ved Ravnebjerggyden ved Odense, har det sat spor i beboerne, at der muligvis har været et nyt stenkast fra en motorvejsbro.

Kirkeklokkerne slår otte slag. Bilernes sædvanlige morgentrafik-susen bliver for en kort stund afbrudt af fuglenes kvideren. I vejkanten ligger der en ensom, fladmast, stor McDonalds-cola. Et par gule veste med fødder trædende hårdt i cykelpedaler passerer, som de eneste mennesker inden for syns rækkevidde, forbi på broen, der går over E20.

Alt er som, man forestiller sig, en normal hverdagsmorgen er i en lille forstad til Odense. Men under overfladen skal man ikke stemme mange dørklokker, før man mærker, at det ikke er en helt normal morgen ved Ravnebjerggyden. Tirsdag aften blev broen og motorvejen under spærret. Politiet fik en anmeldelse om en billist, der var blevet ramt af en genstand. En eventuel ny sag om stenkast.

Nogle hundrede meter fra broen bor Kamilla Aamand sammen med sin mand og små børn. De havde direkte udsyn til politibetjentenes arbejde, man ikke kan ane spor af onsdag morgen. Men selve episoden var de ikke vidner til.

- Vi vidste til at starte med ikke, hvorfor de afspærrede vejen. Og det var lidt ubehageligt, fordi man ikke vidste, hvad der skete. Men vi havde et åbent vindue og kunne høre betjentene snakke om stenkast, siger hun og fortsætter:

- Det er skræmmende, at det er så tæt på en. Men ligegyldigt hvor det er, er det rigtig ubehageligt. Jeg ville ønske, vi havde set noget, så personen eller personerne kan blive fanget, siger Kamilla Aamand, der bor i nummer 79 og også fortæller, at det ikke er uden at kigge en ekstra gang, hun kører under motorvejsbroer.

Ikke lys eller overvågning
Der har været flere stenkast fra motorvejsbroer i landet de seneste par år.På Fyn har det resulteret i flere alvorlige uheld. I 2016 døde en tysk kvinde efter et stenkast fra en motorvejsbro.

Og det har ført til, at der er blevet sat videoovervågning og ekstra belysning ved nogle motorvejsbroer.

Det er dog ikke tilfældet Ravnebjerggyden-broen, oplyser beboere, og det bekræfter efterforskningslederen.
Onsdag suser biler og lastbiler atter af sted under motorvejsbroen ved Ravnebjerggyden. Natten til onsdag havde politiet spærret motorvejen på grund af efterforskning af et muligt stenkast. Foto: Michael Bager
Onsdag suser biler og lastbiler atter af sted under motorvejsbroen ved Ravnebjerggyden. Natten til onsdag havde politiet spærret motorvejen på grund af efterforskning af et muligt stenkast. Foto: Michael Bager

Spor sikret

Om det er et stenkast, er dog ikke noget, politiet kan be- eller afkræfte på nuværende tidspunkt. De kan dog bekræfte, at der er sket skader på anmelderens bil og ingen personskade.

- Bilen er blevet ramt af noget. Der er sket materiel skade, men mere konkret kan jeg ikke komme ind på det, siger Jørgen Andersen, vicepolitiinspektør ved Fyns Politi og leder af efterforskningen af stenkast-sagerne.

Anmeldelsen tikkede ind klokken 21.05 tirsdag aften. Den gik på, at en 38-årig mand fra Fyn var kommet kørende under motorvejsbroen mellem afkørsel 52 Odense V og afkørsel 53 Odense SV i retningen mod Jylland og blevet ramt af en genstand.

Derfor var politiet massivt til stede ved området med både hundepatrulje og teknikere og afspærrede i flere timer - indtil klokken 01.30 natten til onsdag - motorvejen for at sikre spor. Ligesom de afspærrede området omkring motorvejsbroen ved Ravnebjerggyden. Og efterforskningslederen kan bekræfte, at der er sikret flere spor, men hvilke, og om der er en sten blandt, vil han ikke oplyse.

- Vi har foretaget en del undersøgelser på stedet, og dem skal vi først have drøftet og set på, siger Jørgen Andersen.

Derfor kan han heller ikke oplyse endnu, om der er sammenfald med tidligere stenkast-sager. Han kan dog bekræfte, at der har været få henvendelser fra mulige vidner og endnu ingen mistænkte.

- Hvis nogle har befundet sig i området, ved Ravnebjerggyden, i Blommenslyst eller lignende og har set noget anormalt, vil vi gerne høre fra dem, siger efterforskningslederen.

Forstår dem ikke

Tilbage på Ravnebjerggyden fortsætter bilerne deres færd mod arbejde. I en af de første huse - nummer 40 - efter motorvejsbroen i retningen mod Odense bor Hans Andersen, der onsdag morgen lige har ført øjnene hen over nyheden om det mulige stenkast.

- Jeg er undrende over for, hvorfor man kan finde på at gøre sådan noget med de konsekvenser, det kan have. Jeg forstår ikke, hvad der foregår i hovedet på de, der gør det, siger han.

Udover blå blink har Hans Andersen ikke bemærket noget særligt på vejen, men fremover vil hans opmærksomhed være skærpet i området ved broen. For ham glider det nemlig ikke helt ubemærket forbi, at det er sket flere gange på andre broer i nærheden.

- Det er ubehageligt med alle de stenkast. Og de begynder at komme tættere på. Jeg vil begynde at lægge mærke til, hvem der færdes ved broen, og om noget virker unormalt, siger han.

I kortet herunder kan du se, hvor stenkastet tirsdag aften fandt sted og nærliggende tidligere stenkastssager

Podcasten "Stop stenkasteren"

For lidt over to år siden døde en tysk kvinde, da den bil, hun og hendes familie kørte i, blev ramt af en sten, der blev kastet fra en motorvejsbro på Fyn.

Fyens.dk har undersøgt sagen i dybden i podcasten "Stop stenkasteren", som du kan høre her. Du kan også få et overblik over de stenkast, der tidligere har været i artiklen her.

Muligvis nyt stenkast fra motorvejsbro: Beboere i området er utrygge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce