Mobiltelefonen tages frem for at forevige ulykker på Fyn: - Det er usmageligt

Det er både risikabelt og ikke i orden over for ofrene at tage billeder af trafikulykker, mener Fyns Politi. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Mobiltelefonen tages frem for at forevige ulykker på Fyn: - Det er usmageligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns Politi oplever jævnligt, at forbipasserende finder mobiltelefonerne frem og foreviger de tragiske øjeblikke, når der sker ulykker rundt omkring på de fynske veje. Men det er både risikabelt og ikke i orden overfor ofrene, mener vagtchef hos Fyns Politi.

Vi bruger efterhånden vores mobiltelefon hele tiden. Dagligt har vi den oppe. Kommunikerer og dokumenterer. Men vores hang til at dokumentere gælder også, når vi rammer ind i trafikulykker rundt om på de fynske veje. Det fortæller vagtchef hos Fyns Politi Hans Jørgen Larsen.

- Når vores indsatsledere kommer hjem fra uheld, er det jævnligt, at de fortæller, at de har oplevet folk, der filmede eller tog billeder af uheldet siger han og fortæller, at det oftest er en kiggekø i den modsatte retning, der får folk til at finde mobilerne frem.

- Der er det tit, at folk filmer ulykken. Men vi kan ikke sige noget om, hvor tit det er chaufføren, og hvor tit det er passagerer, siger han.

Og Hans Jørgen Larsen opfordrer til, at man tænker sig om en ekstra gang og overvejer, hvad det egentlig er, man skal til at filme, inden man tager mobilen op af lommen.

- Det er simpelthen ikke i orden. Man udstiller andre i en ulykkelig situation ved at gøre det, og det er der ingen grund til. Jeg synes personligt, at det er usmageligt, når man deler billeder på for eksempel Facebook af ulykker, hvor folk er kommet til skade. Hvad hvis det var dem selv, der lå der med en brækket arm og blødte?

- Man risikerer også, at pårørende ser familiemedlemmer være kommet til skade på for eksempel sociale medier, siger Hans Jørgen Larsen.

Og nogle gange resulterer det i, at de pårørende får besked om en ulykke, før politiet når frem til dem.

- Det går jo drønende stærkt på de sociale medier, siger vagtchefen.

Trafiksikkerhed

Tendensen er ikke ny, fortæller Hans Jørgen Larsen. Politiet har oplevet det, siden mobiltelefonerne med kameraer begyndte at vinde frem for længe siden. Men alligevel er der én ændring:

- Det bliver mere og mere almindeligt, at folk lægger det op diverse steder, siger han og fortæller, at det helt store problem, når der bliver taget billeder fra uheld, er, når chauffører sidder bag kameraet - med én hånd på rattet og en anden på mobilen.

- Konsekvensen kan være fatal. Hvis man kører med 80 til 100 kilometer i timen og lige vil filme lidt, bliver man uopmærksom og risikerer at køre op bag i en anden. Så nysgerrigheden kan gå alvorligt ud over en selv og andre, siger Hans Jørgen Larsen og opfordrer folk til at lade mobiltelefonerne ligge og i stedet koncentrere sig om at komme videre.

Også når passagerne filmer og tager billeder af uheld i den modsatte retning, kan det have konsekvenser for trafiksikkerheden.

- Så begynder man jo at snakke om det i bilen, og det har konsekvenser for bilistens koncentration, fortæller vagtchefen og kommer med et bud på, hvad der får folk til at tage mobilerne frem, når uheldene er ude.

- Det handler om sensation. Det er det der med lige at lægge op, så folk kan se, hvor farligt det ser ud. Hvis man vil noget, så skal man i stedet sende en besked ud om, at der er uheld og kø. Det er fint, men drop billeder og videoer, siger han.

Mobiltelefonen tages frem for at forevige ulykker på Fyn: - Det er usmageligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce