Mobile skadestuer skal ud i hele regionen fra 2019

Mobile skadestuer kan være med til at forkorte indlæggelser eller helt fjerne indlæggelser. Foto: Michael Bager

Mobile skadestuer skal ud i hele regionen fra 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region Syddanmarks Psykiatri- og socialudvalg har besluttet fra foråret 2019 at bruge 9,5 millioner kroner årligt til mobile skadestuer i hele regionen.

Mobile skadestuer inden for det psykiatriske område skal nu ikke kun være et tilbud i Vejle, sådan som det har været siden 2015, men skal fra foråret 2019 bredes ud til også at køre i Odense, Esbjerg og Aabenraa.

Det ligger fast efter regionens Psykiatri- og socialudvalgs beslutning tirsdag om at bruge 9,5 millioner kroner, Regionsrådet allerede afsatte i september i budgetforliget for regionens 2019-budget, til mobile skadestuer.

Psykiatrisk Akutmodtagelse i Vejle har i tre år haft en mobil skadestue, og den er blevet mødt med stor tilfredshed af patienterne. Ifølge regionen får de mere og hurtigere støtte, hvor de bor, og de oplever kortere indlæggelser eller slet ingen indlæggelser.

- Vi ved, at hurtig og kompetent hjælp har en positiv effekt. Det viser patienttilfredshedsundersøgelsen også. Det har stor betydning for patienterne, at man kan få hjælp i vante, trygge rammer eller komme hurtigere hjem efter en kort indlæggelse. Den mobile skadestue giver os en bredere pallette af tilbud, som kan tilpasses borgernes behov, siger Thies Mathiasen (DF), formand for Psykiatri- og socialudvalget.

Den mobile skadestue rykker både ud til voksne over 20 år, der ikke er i stand til selv at henvende sig på den psykiatriske skadestue, og til patienter, der udskrives fra psykiatrisk afdeling som et supplement til den normale opfølgning.

Patienter, som efter indlæggelse har brug for rådgivning eller støtte, kan også bruge den mobile skadestue, ligesom den kan være med til at forebygge genindlæggelser.

- Det handler i bund og grund om at lette overgangen fra indlæggelse til hverdag for de patienter, som udskrives fra Psykiatrisk Akutmodtagelse. Når vi forlænger støtten fra sygehuset ud i eget hjem mindsker vi også risikoen for tilbagefald. Den mulighed skal selvfølgelig være tilgængelig for alle syddanske patienter, der har behovet, siger Stephanie Lose (V), regionsrådsformand.

De mobile skadestuer tilbyder både kontakt telefonisk, via video eller ved besøg inden for 24 timer efter at man har henvendt sig.

I nogle tilfælde kan indlæggelser også forkortes i kraft af den tidlige indsats, og i visse tilfælde endda helt undgås.

Efter udvalgets indstilling er det op til Regionsrådet at træffe den endelige afgørelse, og det sker på dets møde den 17. december.

Mobil skadestue
Den mobile skadestue består af et team med to udkørende specialsygeplejersker.I 2017 rykkede den mobile skadestue ud 1142 gange.

De mobile skadestuer har åbent alle ugens dage fra klokken 13 til 21.

Regionsrådet har afsat 9,5 millioner kroner til de mobile skadestuer.

Kilde: Region Syddanmark

Mobile skadestuer skal ud i hele regionen fra 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce