Mig og mit område: Sune Vesterlunds anbefalinger til oplevelser

Sune Vesterlund er en af drivkræfterne bag Midtfyns Festival, der finder sted i slutningen af maj. Arkivfoto: Kim Rune

Mig og mit område: Sune Vesterlunds anbefalinger til oplevelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sune Vesterlund er i fuld gang med at arrangere Midtfyns Festival, og til hverdag arbejder han på Ryslinge Efterskole. For ham er Faaborg-Midtfyn Kommune karakteriseret ved en skabertrang, der blandt andet har resulteret i steder som blandt andet Ådalsscenen i Gislev, Stationsbygningen i Ringe og Thaisens Ma'hus.

- Hvordan bruger du området i dit arbejdsliv?

- Med hensyn til projektlederuddannelsen på efterskolen samarbejder skolen med virksomheder i hele landet, men i høj grad også i kommunen. På den måde sender vi eleverne ud til de lokale foreninger og virksomheder, og det skaber god synergi. Mange af eleverne kommer udenbys fra. Så det er også en god vej ind i for eksempel en fodboldklub.

Sune Vesterlund
Sune Vesterlund er initiativtageren til Midtfyns Festival, der finder sted på Dyrskuepladsen i Ringe 24.-25. maj med musiknavne som Allan Olsen, Anne Dorthe & Maria, Lasse & Mathilde, Sys Bjerre & Peter Lützen og Jakob Sveistrup.Festivalen finder sted i år for første gang siden 2003, hvor den gamle Midtfyns Festival lukkede efter 27 år med musik og fællesskab. Folkene bag genoplivningen af festivalen ønsker en folkefest med et fynsk fokus.

Når Sune Vesterlund ikke arrangerer festival, arbejder han som viceforstander på Ryslinge Efterskole, som han var med til at grundlægge i 2009.

Til daglig bor han i Odense med sin kone og søn.

Læs mere på www.midtfynsfestival.dk og www.ryslinge-højskole.dk.

- I din fritid - hvordan bruger du kommunen?

- Jeg er vokset op og har levet hele min barndom og mit ungdomsliv i Ryslinge I Ringe kommer jeg stadig i biografen, og et spisested, der er værd at fremhæve, er Thaisens Ma'hus, der har gode priser og kvalitet. Stationsbygningen i Ringe byder også på spændende tiltag som for eksempel musik og fællesspisning. Foreningen involverer hele området på mange måder. Rent privat har vi i vores lille familie en tradition, hvor vi i juledagene tager til Danland i Faaborg. Det holder vi meget af, for Faaborg kan noget specielt. Bare det at gå en tur nede ved havnen er dejligt. Med et lille barn er det en by, der kan rigtig meget.

- Hvordan bruger du kommunen i planlægningsfasen op til Midtfyns Festivalen?

- Vi har i høj grad rakt ud til lokale foreninger, frivillige, leverandører og virksomheder. Blandt andet har vi et samarbejde med Vinkonsulatet fra Ringe. Derudover involverer vi efterskoleelever fra efterskolerne i Ringe og Bernstorffsminde i festivalen. De skal planlægge en dag for elever fra sjette klassetrin, der skal handle om kultur- og debatformidling. Når det foregår unge imellem, kan det noget andet.

- Hvad synes du kendetegner kommunen?

- Ildsjælene. Det er næsten ugentligt, at nogen kaster sig over et nyt projekt. Derfor har kommunen også et stort foreningsliv. Her er en skabertrang. Det har der altid været. Det kan jeg mærke, når jeg snakker med folk i forbindelse med festivalen. Der er nogen, som siger, at der er noget særligt i mulden og i drikkevandet. Sådan opstod Midtfyns Festivalen også i '76. I dag er det foreninger som Liv i Stationsbygningen, Ådalsscenen i Gislev og en møllegruppe, der vil arbejde for nye vinger til Aastrup Mølle. Hele tiden er der nogen, der har lyst til at skabe noget til glæde for andre. Det er simpelthen så vigtigt i kommunen. Det kan være med til at tiltrække nye borgere.

- Hvad vil du anbefale turister at opleve?

- Øhavsmuseet i Faaborg byder på spændende tiltag. Vi havde dem som samarbejdspartner til efterskolen, hvor eleverne kom med input til optimeringer, som museet har fulgt op på. Det er fedt, når kulturformidlere lytter til de unge borgere i kommunen. Svanninge Bakker kan også noget særligt. Som barn var det et dejligt område at lege i, og i dag indgyder naturen én til at udfolde sit indre legebarn. Det er ganske enkelt svært at lade være, hvis man godt kan lide at bevæge sig. Der er også masser af naturlegepladser og steder med gratis motionsredskaber. Her falder man let i snak med sine medborgere. Og så vil jeg selvfølgelig anbefale Midtfyns Festivalen, også fordi vi har et samarbejde med Øhavsmuseet, der også dækker Ringe. Sammen samler vi gamle genstande ind fra den gamle festival til en udstilling i et nostalgitelt. Vi har allerede indsamlet en del kasser med blandt andet festivalstole, lightere, gamle riders (liste over musikeres ønsker til backstagefaciliteter, red.), billetter og gamle øl. Ligeledes kan man allerede nu besøge Midtfynslokalet, der ligger over for Ringe Bio, som også er indrettet med gamle artefakter fra festivalen, og hvor der vil blive holdt forskellige arrangementer. Midtfyns Festivalen kommer til at udfylde et hul, for der har manglet et samlingssted på Dyrskuepladsen, hvor foreninger, frivillige, borgere og leverandører kan mødes. Musikprogrammet kommer til at byde på musikere med noget på hjertet. Koncerterne vil finde sted i to telte, for det skaber en intim stemning.

- Har du andre anbefalinger til oplevelser i Faaborg-Midtfyn Kommune, du vil dele med læserne?

- Mange af arrangementerne i Foderstoffen (musik- og kulturhus i Rudme, red.) er rigtig spændende. Det samme er programmet i Ringe Bibliotek.

Mig og mit område: Sune Vesterlunds anbefalinger til oplevelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce