Midtpunkt for fællesskab: Polymeren har sat sit aftryk på lokalområdet

Formand for Polymeren Anne Bejlegård. PR-foto: Alberte Bejlegård

Midtpunkt for fællesskab: Polymeren har sat sit aftryk på lokalområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anne Bejlegård er ny formand for foreningen Polymeren, der også er et kultur- og aktivitetssted. Tidligere husede bygningen en fabrik. I dag er stedet et samlingspunkt for områdets borgere. Her er alle idéer velkomne. Senest blev indendørs golf en realitet.

Kultur- og aktivitetshuset Polymeren fik en ny formand i begyndelsen af året. Hendes navn er Anne Bejlegård, og hun tog over efter Lars Kristensen. Selv om hun er ny i formandsposten, har Anne Bejlegård været med i styregruppen, dengang Polymeren hørte under Faaborg-Midtfyn Kommune - inden den blev en selvstændig forening.

- Jeg er meget involveret i stedet, derfor virkede det naturligt at stille op, da der blev peget på mig til at overtage formandskabet, fortæller Anne Bejlegård, der til daglig arbejder som afdelingssygeplejerske på kræftafdelingen på OUH.

Derudover kører hun i samarbejde med Helle Breiner Sund i Årslev, der er et sundhedsprojekt, som kører på sit femte hold. Polymeren huser desuden et motionshold, hvor der dyrkes funktionel træning, som Anne Bejlegård også er en instruktør på.

- Det var gennem træningen, at jeg fandt ud af, hvor fedt et sted Polymeren er, og det var naturligt at være med til at arrangere arbejdsdage og deltage i dialogmøder, fortæller Anne Bejlegård, der også sad med i kommunens aktivitetsudvalg.

Polymeren
Polymeren er en forening, der ligger i en nedlagt skofabrik mellem Årslev og Sdr. Nærå.

Fabrikken lukkede i 2010, og i 2015 overtog Faaborg-Midtfyn Kommune de tomme fabrikshaller.

I dag fungerer det som et kultur- og aktivitetssted samt idélaboratorium for hele kommunen.

Det koster 200 kroner om året for et personligt medlemskab i Polymeren. Der findes også et husstandsmedlemskab til 500 kroner.

Der er ikke noget krav om, at man skal være bosat i kommunen. Flere medlemmer bor for eksempel i København.

Ved årsskiftet havde foreningen 750 medlemmer.

Adressen er Stationsvej 69, 5792 Årslev.

Læs mere på www.polymeren.dk.

Fra skrot til flot

Siden Polymeren tog sin begyndelse som mødested for borgere, er udbuddet af aktiviteter og faciliteter vokset. Træningen, der finder sted i Højhallen flere gange om ugen, er et godt eksempel på Polymerens popularitet. Den startede som pop-up træning, men i dag kan den godt trække 50-70 motionsentusiaster til fra hele kommunen. Men tilbuddene i Polymeren er alsidige. Her er også en indendørs skatebane, parkourfaciliteter og en gamer-café, hvor unge mødes for at spille og lave mad sammen. Der er dansehold og gadeidræt. I vinter fik en gruppe golfspillere en idé til at træne indenfor. Det blev også en realitet. I det hele taget er mulighederne for at gøre idé til virkelighed mange i Polymeren.

- Vi er meget åbne for at se muligheder frem for begrænsninger. Her kan vi rumme mange forskellige aktiviteter. Det er selvfølgelig ikke alt, der kan lade sig gøre, men vi bakker op om det, som kan, pointerer formanden, som samtidig understreger, at Polymeren skal være et sted, hvor alle har økonomi til at komme.

Kommende arrangementer
16. april - Påskeworkshop i Tingcentralen.11. maj - Bagagerumssalg

15. maj - Modeshow og foredrag med Sund i Årslev

25. maj - Familie- og kulturdage. Underholdning blandt andet af bandet En lille pose støj, der spiller musik af Kim Larsen, og youtuberen Kristian Kulmback, der står bag serien "Fråder Fredag".

Et fedt sted af være

Anne Bejlegård er født og opvokset i byen og husker dengang, at bygningen var en velholdt fabrik. I en periode af sit liv boede hun i Odense og København, men da hun skulle stifte familie med sin mand, ville han gerne bo på landet.

- Da jeg flyttede tilbage, havde fabrikken været lukket et stykke tid. Den var forfaldet og en torn i øjet. Kommunen investerede i bygningen, og hun mindes, hvordan Polymeren forvandlede sig til en farverig bygning, der nu huser små butikker og masser af faciliteter inden for kultur og aktiviteter.

- I dag er min fornemmeste opgave at finde ud af, hvad folk vil have, og hvordan vi bliver ved med at gøre det til et fedt sted at være.

De frivillige kræfter, der står bag livet i Polymeren, er ofte begrænset af et fuldtidsarbejde ved siden af, men derfor får drømme om fremtiden i bygningen alligevel frit spil.

- Vi håber, vi bliver endnu større, får flere aktiviteter op at køre og får banket en god egenkapital op. Vi har reelt kun været en forening i et års tid, derfor er det hele stadig ved at tage form, fortæller Anne Bejlegård, der også håber at få et samarbejde op at køre med lokale klubber.

Midtpunkt for fællesskab: Polymeren har sat sit aftryk på lokalområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce