Michael ramt igen: Endnu et lån oprettet i hans navn

27-årige Michael Østerberg Nielsen har gennem de seneste fem år som landbrugsmedhjælper fået lavet sig en opsparing på ca. 55.000 kroner. En dag i august bliver han ringet op af en, som udgiver sig for at være fra Middelfart Kommune. Under telefonsamtalen bliver Michael lokket til at oplyse sit nemid. Kort tid efter forsvinder hele hans opsparing samtidig med, at der bliver oprettet et kviklån på 65.000 kroner i hans navn. Nu har svindleren slået til igen. Denne gang med et lån på 99.000 kroner. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Michael ramt igen: Endnu et lån oprettet i hans navn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For lidt under to måneder siden mistede Michael Østerberg Nielsen hele sin opsparing og fik oprettet et lån i sit navn på ét opkald, da en svindler kontaktede ham. Nu er der dukket endnu et lån op i hans navn, som han skal lave indsigelser imod for ikke at ende i RKI.

Middelfart: Den 17. august blev Michael Østerberg Nielsen ringet op af en, der udgav sig for at være fra Middelfart Kommune. Det resulterede i, at han mistede hele sin opsparing på 55.000 kroner, og der blev oprettet et lån i hans navn på 65.880 kroner. Nu har svindleren slået til igen. Denne gang med et lån på 99.000 kroner.

- Jeg tjekkede min e-boks, hvor Santander Consumer Bank havde sendt mig en rykker for et lån på 99.000 kroner, men jeg har ikke oprettet det lån, og jeg har heller ikke modtaget nogle lånebeviser eller ligende fra dem, lyder det fra Michael Østerberg Nielsen, der igen tog kontakt til 4-kløveren, der hjælper med alt fra pengesager til personlige samtaler.

Sammen med en medarbejder ved 4-kløveren fik Michael Østerberg Nielsen ringet til Santander Consumer Bank, der kunne se, at der var oprettet et lån i hans navn, men at det hverken var hans telefonnummer eller kontonummer, der står registreret sammen med lånet.

- De sagde, at jeg skulle politianmelde lånet, og at det var blevet oprettet samme dag som lånet i Basisbank på de 65.880 kroner. Mere kunne de ikke rigtig sige, fortæller Michael Østerberg Nielsen, der ikke har hørt andet fra politiet end standardsvar, når han har anmeldt hændelserne.

Samme historie om igen

Nu skal Michael Østerberg Nielsen altså lave indsigelser på to lån for at være sikker på, at han ikke ender i RKI. Men der er ingen der ved, om der er oprettet flere lån i hans navn, som kan dukke op løbende. Derudover prøvede en ny svindler at lokke Michael Østerberg Nielsen i præcis samme fælde igen.

- I tirsdags blev jeg ringet op af en Thomas Enevoldsen, der udgav sig for at være fra Middelfart Kommune. Han kunne se, at jeg arbejdede i et landbrug, som fik tilskud for at have mig, så jeg skulle have penge tilbage. Han skulle bare lige have mit CPR-nummer, lyder det fra Michael Østerberg Nielsen, der fortalte manden, at det fik han ikke og derefter smækkede røret på.

- Jeg hopper ikke på den igen. Det er rigeligt at skulle kæmpe med de andre lån. Man kan aldrig vide, hvor længe jeg skal kæmpe med dem.

Michael ramt igen: Endnu et lån oprettet i hans navn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce