Kørte væk i en Mercedes: Mand er tiltalt for at snyde fynske bilsælgere

Fem gange forsøgte en 32-årig mand ifølge anklageskriftet at franarre bilsælgere på Fyn deres bil, og to af dem gik med til at udlevere bilen - blandt andet en Mercedes, som var til salg i Tommerup. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix Danmark

Kørte væk i en Mercedes: Mand er tiltalt for at snyde fynske bilsælgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 32-årig mand er sammen med fem andre personer tiltalt for at have snydt sig til adskillige biler, heriblandt to på Fyn, ved at vise sælgeren et skærmbillede af en falsk pengeoverførsel.

En stribe bilejere og -forhandlere på Sjælland, Falster og Fyn har haft besøg af 32-årig mand, som har haft held til at franarre flere af dem biler, som var til salg. Det skriver Ekstra Bladet.

Manden er sammen med fem andre personer tiltalt for at have begået bedrageri for godt 2,2 millioner kroner ved i 19 tilfælde at have snydt sig til biler ved at bilde sælgerne ind, at han havde overført penge til deres konto.

Ifølge specialanklager Anja Lund Liin var det et meget simpelt trick, som manden og hans medtiltalte benyttede sig af. Han fortalte sælgeren, at han gerne ville købe bilen:

- Og så viser man et screendump på sin telefon af, at man har lavet en straksoverførsel, og så får man i mange tilfælde, ikke alle, udleveret biler og registreringsattest, og så kører man sin vej igen, med eller uden bil. Og så viser det sig, at det er en falsk overførsel, forklarer hun til Ekstra Bladet.

19 gange lykkedes det sidste sommer manden at komme af sted med en bil, men 14 gange mislykkedes det, fordi sælgeren ikke ville udlevere bilen, fremgår det af anklageskriftet.

Efter 10 dages aktivitet på Sjælland og Falster tog manden til Fyn, hvor han 21. juni 2017 ifølge tiltalen narrede sælgeren af en Cadillac i Nyborg til at tro, at han havde overført 79.800 kroner.

To dage senere forsøgte manden med samme trick at få fingrene i en Ford Mondeo i Ferritslev, men her nægtede ejeren at udlevere bilen. Samme dag havde den 32-årige dog heldet med sig i Tommerup, som han kunne forlade i en Mercedes, som ejeren troede, han havde modtaget 115.000 kroner for.

Heldet varede ikke ved, for da manden senere samme dag forsøgte at narre sig til en Porsche Cayenne i Svendborg, lykkedes det ikke - ejeren ville ikke udlevere den. Det lykkedes heller ikke, da manden ifølge anklageskriftet for fjerde gang samme dag forsøgte at narre sig til en bil, denne gang en Audi Q6 i Odense.

Derefter blev manden muligvis træt af at forsøge sig på Fyn - de følgende 12 tilfælde af svindel eller forsøg på svindel blev alle begået på Sjælland, hvor sagen mod manden og de fem medtiltalte begynder ved Retten i Roskilde fredag.

Kørte væk i en Mercedes: Mand er tiltalt for at snyde fynske bilsælgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce