Mæslingeramt sad i venteværelse på OUH: - Hvis der er sket fejl, er det beklageligt

Syv børn og fem voksne kan være blevet smittet med mæslinger mandag den 4. februar, da de delte venteværelse med en mæslingeramt. De er nu blevet behandlet med antistoffer. Foto: Mikkel Møller Jørgensen/Scanpix

Mæslingeramt sad i venteværelse på OUH: - Hvis der er sket fejl, er det beklageligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syv børn og fem voksne måtte behandles med antistof mod mæslinger efter at have delt venteværelse med en mæslingesmittet mand på OUH. Vagtchef for Lægevagten i Region Syddanmark Ole Holm-Thomsen vil nu undersøge, om alle procedurer blev overholdt den pågældende aften.

I to timer mandag den 4. februar opholdt en mæslingesmittet mand sig i og omkring venteværelset hos Lægevagten i Odense.

Det har betydet, at syv børn og fem voksne, som ikke var vaccineret mod mæslinger, og som også befandt sig i venteværelset den pågældende aften, efterfølgende måtte i behandling. Det fortæller vagtchef for Lægevagten i Region Syddanmark Ole Holm-Thomsen.

- De har fået antistoffer mod mæslingevirus, som sikrer, at de ikke bliver syge. Behandlingen virker et halvt års tid, og så skal de efterfølgende vaccineres, hvis de også på længere sigt skal være beskyttet mod mæslinger, fortæller han.

Ole Holm-Thomsen understreger, at det ikke er normal procedure for en mæslingeramt at dele venteværelse med andre patienter.

- Da han ringer til vagtlægen, fortæller han, at han har feber, og alt tyder på, at han har fået en form for influenza. Havde vi haft mistanke om mæslinger, var han selvfølgelig aldrig blevet bedt om at dukke op hos Lægevagten, fortæller han.

Den endelige diagnose lader også vente på sig.

- Vi undersøger ham mandag aften og får først svar på hans prøver torsdag aften. Det er uforklarligt, at der går så lang tid. Men straks herefter sender vi så en mail i e-boks til de øvrige patienter og får så de pågældende 12 personer i behandling henholdsvis fredag og lørdag, fortæller han.

Fra man bliver smittet med mæslinger, til de første symptomer viser sig, går der mellem en uge og 11 dage.

Ikke håndteret godt nok

Lægevagten har efterfølgende fået en henvendelse fra én af de patienter, der delte venteværelse med den mæslingeramte patient.

- Vedkommende mente ikke, at situationen blev håndteret godt nok. Derfor vil vi nu undersøge, om alle procedurer er blevet overholdt. Hvis der er sket fejl, er det naturligvis beklageligt, men det kan vi ikke lave om på nu. Vi må bare prøve at lære af det, siger han.

Ifølge Ole Holm-Thomsen har man ikke tidligere haft mæslingesmittede patienter hos Lægevagten i Odense.

- Vi må bare erkende, at det her er en uvant situation for os.

Mæslinger er en meget smitsom virussygdom med symptomer som høj feber, hoste, forkølelse og irritation ved øjnene. Mellem tre og syv dage efter de første symptomer får den smittede et storplettet udslæt, som breder sig over kroppen. Sygdommen er normalt overstået efter cirka en uge, men der kan støde komplikationer til i form af for eksempel lungebetændelse.

Mæslinger er med i børnevaccinationsprogrammet, fordi sygdommen også kan føre til hjernebetændelse, som kan være dødelig.

Mæslingeramt sad i venteværelse på OUH: - Hvis der er sket fejl, er det beklageligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce