Letbane blokerer Eventyrløb: Der bliver kamp om teltpladserne

Først skal der svedes og så skal der spises i firmateltene. I år er der færre pladser til firmateltene end tidligere, så det gælder om at være ude i god tid med en reservation. Arkivfoto: Michael Bager

Letbane blokerer Eventyrløb: Der bliver kamp om teltpladserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Store byggeprojekter og letbanebyggeri betyder, at der i år vil være væsentlige færre pladser til firmatelte ved Eventyrløbet. Derfor gælder det om at reservere hurtigst muligt.

Firmaerne kommer med deres ansatte fra hele Fyn og bagefter er der fest, men i år bliver der kamp om teltpladserne ved Eventyrløbet.

- Vi kan ikke tilbyde det samme antal pladser som tidligere år, fortæller Poul Grenaa, løbsleder i Eventyrløbet og Odense Gymnastik Forening (OGF).

Eventyrløbet er på vej mod sit 42. arrangement, og Danmarks største éndags-motionsløb er ikke bare et løb, men også en firmafest, fordi mange virksomheder bruger Kristi himmelfartsdag på at samle deres medarbejdere, når anstrengelserne i børneløbet eller på 5 eller 10 kilometer er overstået.

Men hvor der gennem årene har været udvidet med nye områder til de mange firmatelte går det nu den anden vej. Og det er der faktisk mange årsager til.

- Vi har ikke lyst til at skræmme folk væk, og vi har ikke opgivet håbet om flere pladser, men der er bare færre i år, konkluderer Majken Knudsen, som er med i løbsledelsen og har både overblik og ansvar over de pladser, der vil være til løbet den 30. maj og dem, der vil være forsvundet.

Eventyrløbet 2019
Den 42. udgave af Eventyrløbet finder sted Kristi himmelfartsdag, som i år er torsdag den 30. maj. Det er ikke alene Danmarks største én-dags motionsløb, men også en kæmpe firmafest med virksomheder fra hele Fyn.

Det finder sted i Odense-forstaden Bolbro med udgangspunkt i atletikstadion.

Tilmeldingen har siden 3. december været åben.

Skal man reservere en plads til et firmatelt skal det ske inden den 24. april. Det er ikke umuligt, at alle teltpladser er væk inden fristens udløb, eftersom der er færre pladser i år end tidligere.

Musikken til koncerten efter løbet er på plads. Det bliver Infernal, som står på scenen, og som opvarmning vil være DJ O-Beat feat. Shaker Brothers.

Man kan tilmelde sig på www.eventyrløbet.dk.

Byggeri og letbane

Det er blandt andet letbanebyggeriet, som sætter sit præg på området omkring stadion og Odense-forstaden Bolbro. For når der skal arbejdes med at anlægge letbane får det betydning for vejnettet i området for dels trafikanterne og dels løberne i diverse motionsløb, herunder de forventede 20.000 deltagere i Eventyrløbet 2019.

Men også en ny lokalplan for det, der i mange år har heddet Cirkuspladsen betyder, at et grønt område ikke forsvinder, men omdannes til rekreative formål med etablering af legeredskaber, borde, bænke og mindre beplantninger.

Netop Cirkuspladsen, som ligger bag boligblokkene på Stadionvej, har i mange år været brugt som plads for firmateltene. Det bliver nu langt sværere, og der kommer aldrig til at kunne være det antal firmatelte, der hidtil har været.

Men også i Bolbro Parken har letbanebyggeriet betydet, at der er taget et indhug i den vestligste del til etablering af en ny adgangsvej til Vermundsvej. Her er så røget en halv snes teltpladser, som næppe kan reetableres andre steder.

Endelig er der udviklingsprojektet ved Gartnerbyen, som også har betydet udfordringer for løbsledelsen i Eventyrløbet.

Brug fællesteltene

Til gengæld kigger løbsledelsen efter andre steder. Et område på Jeppe Aakjærs Alle er dog blevet forkastet, simpelthen fordi det ligger for langt væk fra målområdet og koncerten i kastegården ved atletikstadion. Den gamle Bolbro Skole er også blevet forkastet, fordi det at sætte et firmatelt op i en asfalteret skolegård næppe er det mest attraktive.

- Store hold får stadig store pladser, så det er mest de små hold, der bliver ramt. Dem har vi sværere ved at skaffe plads til og vi opfordrer dem i stedet til at bruge de fællestelte, vi har opstillet, siger Poul Grenaa.

Hidtil har kriteriet for at få en teltplads været, at holdet skal være på mindst 20 deltagere. Hold med færre deltagere har hidtil ofte også fået en plads, men det er slut i år. Nu er løbsledelsen nødt til at være restriktiv og fastholde, at hold under 20 løbere ikke kan få en plads.

- Vi prøver at udnytte hvert eneste lille græsstrå, vi kan finde. Vi kan kun beklage, at byudviklingen er, som den er, men vi gør vores bedste, siger Majken Knudsen.

Derfor opfordrer hun også virksomheder og store hold til hurtigst muligt at få bestilt en teltplads, for der ventes hurtigt udsolgt - formentligt også inden fristens udløb den 24. april.

Letbane blokerer Eventyrløb: Der bliver kamp om teltpladserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce