Kvindelig ansat truet: Ny fangeflugt fra psykiatrisk afdeling

Psykiatrisk Afdeling har oplevet flere fangeflugter - søndag aften flygtede to anbragte, men blev kort tid efter anholdt igen af en patrulje i Middelfart. Foto: Robert Wengler.

Kvindelig ansat truet: Ny fangeflugt fra psykiatrisk afdeling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To anbragte unge mænd på Psykiatrisk Afdeling i Middelfart truede søndag aften en ansat til at udlevere nøgler, hvorefter de flygtede ud i byen - kort tid efter blev de to unge mænd anholdt igen kort derfra, men udflugten kan blive dyr for de to.

En kvindelig ansat fik sig søndag aften en meget ubehagelig oplevelse, da to mænd på 21 år og 23 år anbragt på Psykiatrisk Afdeling på Østre Hougvej i Middelfart truede hende til at udlevere nøglerne, hvorefter de flygtede fra afdelingen.

- De henvender sig til hende, og truer hende. Hun gør selvfølgelig, som der bliver sagt, og så smutter de fra afdelingen. Hun har umiddelbart ikke nogen fysiske skader, men det skal vi have undersøgt, siger Hans Jørgen Larsen, vagtchef ved Fyns Politi, som fik anmeldelsen om flugten klokken 20.24.

Det er langt fra første gang, at fanger flygter fra afdelingen i Middelfart. Sidste år i marts flygtede tre fanger fra afdelingen under en gårdtur.

I dette tilfælde var den 23-årige såkaldt domsanbragt på afdelingen, mens den 21-årige mand er varetægtsfængslet og derefter anbragt på afdelingen, indtil han skal for retten.

Ifølge vagtchefen truede de unge mænd den kvindelige ansatte ved at holde en tandbørste - måske filet til, så den var skarp - mod hendes hals.

De to unge mænd fik dog ikke lang tid på fri fod, før de blev anholdt ikke langt derfra på Brovejen i Middelfart, hvor de uden nogen form for dramatik blev taget med af en patruljevogn.

- Vi sender et par patruljer derud og den ene spotter dem, og der er ikke nogen ballade med dem. De bliver kl. 20.58 anholdt uden nogen dramatik, siger Hans Jørgen Larsen.

Mens det blev en kort udflugt for de to, så kan de se frem til sigtelser for overtrædelser af flere paragraffer i straffeloven. For det første trusler mod en offentlig ansat i paragraf 119, stk. 1, så er der flugten som omhandler paragraf 124, og endelig tilfældet om ulovlig tvang.

Alene truslerne mod en offentlig ansat kan resultere i bøde eller fængsel op til otte år, men der kan også støde mere til, siger vagtchefen om konsekvenserne af de to unges lille udflugt søndag aften.

- Der kan komme noget mere til. Men det er det, vi skal i gang med nu. De vil blive sigtet for det, afhørt og så beholder vi dem til i morgen, hvor vi vurderer, om de skal fremstilles i grundlovsforhør, siger vagtchef Hans Jørgen Larsen.

Kvindelig ansat truet: Ny fangeflugt fra psykiatrisk afdeling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce