Kraftig regn og blæst i nat: Flere væltede træer på Fyn

Der kommer i løbet af mandagen flere kraftige byger præcis som dem, der natten til mandag ramte flere steder på Fyn og gav væltede træer. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Kraftig regn og blæst i nat: Flere væltede træer på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kraftige byger og pludselig blæst natten til mandag betød væltede træer omkring Haarby, men vejene burde være farbare igen. I meteorologisk forstand var der tale om kraftige byger, men ikke skybrud.

Vågnede du natten til mandag ved både kraftig regn, pludselig blæst og tordenvejr har det ikke været en drøm eller et mareridt.

Lyden af voldsom regn på ruden var nemlig god nok, og uvejret skete mellem klokken 4 og klokken 5 mandag morgen, konstaterer vagtchefen i Fyns Politi.

- Vi har haft et par væltede træer omkring Haarby, men vi fik vækket kommunens folk og der skulle være farbart igen, siger vagtchef Torben Jakobsen, Fyns Politi.

Det pludseligt opståede uvejr gik blandt andet ud over lysreguleringen i et af lyskrydsene i Haarby, hvor der i forvejen er vejarbejde, men også et par steder på Landevejen mellem Haarby og Jordløse blev vejbanen delvist spærret af væltede træer.

Selv om regnen lød voldsom, hvis man blev vækket af den, var der dog i meteorologisk forstand ikke tale om et skybrud, lyder det fra den vagthavende i Operationen hos DMI.

- Det var ret kraftige byger, som har været med torden, men relativt kortvarende, lyder det fra hende.

Hun varsler flere regnbyger med samme styrke, men stadig kortvarige, hen over mandagen, så man skal tænke sig om en ekstra gang, før man hænger vasketøjet ud i den lumre varme. Allerede ved otte-tiden varsles om 19 graders varme, stigende i løbet af dagen til omkring 21 grader.

På websitet blitzortung.org kan man følge det kraftige tordenvejr, som natten til mandag ramte Fyn, på vej i nordøstlig retning over Kattegat mod Sverige. Et nyt tordenvejr ventes mandag eftermiddag.

Kraftig regn og blæst i nat: Flere væltede træer på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce