Koster over en halv milliard: Regionen sparer op til Nyt OUH-flytning

Byggepladsen Nyt OUH i det sydlige Odense, som den ser ud lige nu. Om godt fire år skal der stå et færdigt supersygehus. Foto: Michael Bager

Koster over en halv milliard: Regionen sparer op til Nyt OUH-flytning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Region Syddanmark tager allerede nu hul på at spare op til flytningen til Nyt OUH, som ventes at koste mindst en halv milliard kroner.

Det er dyrt at bygge nyt supersygehus, men udgifterne stopper ikke ved de 6,3 milliarder kroner, regionen allerede har fået via de såkaldte kvalitetsfondsmidler til opførslen af Nyt OUH ved Syddansk Universitet.

Ibrugtagningen af det nye sygehus, som forventes at stå klar til indflytning i begyndelsen af 2023, vil kræve betydelige éngangsudgifter på mindst en halv milliard kroner til flytning samt dobbeltdrift på to matrikler, som regionen selv skal betale. Forventningen er, at de nuværende OUH vil skulle være i brug i flere år efter indvielsen af Nyt OUH.

Derfor arbejdes der allerede nu på at spare op til de øgede omkostninger, som venter.

- De flytteomkostninger, der kommer, når Nyt OUH står færdigt, kan ikke håndteres inden for ét år. Derfor arbejder vi allerede nu på at afholde nogle af udgifterne og frigøre midler, så vi er klar til at flytte ind, forklarer økonomidirektør i Region Syddanmark, Mogens Sehested Kristensen.

Selve flytningen er en stor logistisk opgave. Der skal arbejdes henimod, at så meget apparatur, som muligt, kan genanvendes. Efter flytningen skal det kalibreres og indstilles. Alt skal fungere i de nye rammer.

Ekstraordinære investeringer
142,8 millioner kroner bruges der nu på ekstraordinære investeringer med henblik på at fremrykke projekter og indkøbe udstyr, der kan hjælpe til og skabe økonomisk råderum for flytningen til Nyt OUH i 2023.

30 millioner kroner går direkte til afhjælpning af udgiftspresset på udstyr på det nye supersygehus.

33,2 millioner kroner bruges på udvendig vedligeholdelse af regionens bygninger.

47 millioner kroner bruges på indvendig vedligeholdelse og tekniske installationer på regionens sygehuse.

14 millioner kroner bruges på anskaffelse senge og sengeborde.

12,5 millioner kroner bruges på forbedring af arbejdsmiljø.

5,6 millioner kroner bruges på arbejdsflow og bedre patienthåndtering.

Projekter for millioner

Region Syddanmark tager hul på opgaven ved at investere godt 142 millioner kroner i renoveringsprojekter og indkøb af udstyr, der enten direkte bidrager til flytningen eller er med til at frigøre midler til senere brug. En del af beløbet er et midlertidigt råderum, der er opstået på grund af blandt andet lavere medicinudgifter og ikke fuldt udnyttede budgetter på sygehusene.

30 millioner er afsat til direkte afhjælpning af udgiftspresset ved indkøb af udstyr som pc'er, men det da det er vanskeligt allerede nu at komme med konkrete forslag til nyanskaffelser, bruges de fleste af pengene på at fremrykke projekter og udgifter, der ellers skulle have været afholdt i de kommende år, og på den måde frigøre midler til senere brug.

Det er blandt andet indvendig og udvendig vedligeholdelse af regionens sygehuse samt forbedring af arbejdsmiljø og arbejdsflow.

Koster over en halv milliard: Regionen sparer op til Nyt OUH-flytning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce