Kontrol på den fynske motorvej: Hver 10. trafikant kørte for stærkt

779 trafikanter blev lørdag aften taget af fotofartvognen for at køre for stærkt på den vestfynske motorvej, og samme aften blev 217 trafikanter taget på motorvejen syd for Odense. Resultatet er ifølge lederen af det fynske færdselspoliti rystende. Foto: Michael Bager

Kontrol på den fynske motorvej: Hver 10. trafikant kørte for stærkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færdselspolitiet havde lørdag aften to fotovogne på den fynske motorvej, og samlet blev 1000 trafikanter taget for at køre for stærkt, heraf flest på ulykkesramt sted på Vestfyn.

Færdselspolitiet tog lørdag aften 1000 trafikanter på den fynske motorvej for at køre for stærkt, svarende til cirka 10 procent af alle dem, der i det pågældende tidsrum passerede to fotofartvogne.

Og resultatet er ifølge lederen af færdselspolitiet på Fyn skræmmende og chokerende.

- Ja, hvad skal jeg sige? Det er voldsomt, og især når mange af dem er taget på en strækning, hvor der sker mange uheld, siger politikommissær Preben Ingemansen, Fyns Politi.

Lørdag var der tæt ferietrafik hen over Fyn i både øst- og vestgående retning, og der skete flere uheld på den vestfynske del af motorvejen, som skabte lange køer. Dels på grund af den tætte ferietrafik og dels som følge af et bilshow i Odense Congress Center og et gaderæs i Odense valgte Fyns Politi at placere to fotofartvogne to forskellige steder på motorvejen.

Mest chokerende for politiet var resultatet af otte timers målinger fra lørdag klokken 18.00 til klokken to natten til søndag. Fotofartvognen blev placeret præcis det sted i østgående retning før afkørslen til Nørre Aaby, hvor motorvejen går fra tre spor til to spor. Kort forinden er der hastighedsbegrænsning fra 130 kilometer i timen til 110 kilometer i timen.

Det var også præcis her, at der i den vestgående retning lørdag over middag var et trafikuheld med flere implicerede biler, og præcis samme sted, hvor der søndag middag var et trafikuheld. Begge steder ud for rastepladsen Lillebælt Syd.

I de otte timer, fotofartvognen holdt her, blitzede kameraet fra fotofartvognen 779 gange, svarende til 10 procent af alle de trafikanter, som i det tidsrum passerede stedet.

- Det er uhyggeligt meget over gennemsnittet, siger Preben Ingemansen om de for fartglade trafikanter, der nu kan forvente at få en bøde tilsendt i deres eboks.

Færdselspolitiet har længe haft en opfattelse af, at mange trafikanter ikke respekterer hastighedsnedsættelsen til 110 kilometer i timen, hvor motorvejen går fra tre til to spor. Det blev ifølge politikommissæren så bekræftet af de målinger, der fandt sted lørdag aften.

Fotofartvogne
Samlet blev 996 trafikanter taget lørdag aften af to fotofartvogne på den fynske motorvej for at køre mere end de tilladte 110 kilometer i timen.

På strækningen syd for Odense blev 217 trafikanter blitzet for at køre for stærkt, og på Vestfyn omkring afkørslen til Nørre Aaby blev 779 blitzet.

Trafikanterne får dermed en regning i deres eboks ud fra den overskridelse, de er blevet målt med.

Pengene for bøderne går ikke til Fyns Politi, men i statskassen.

Udstyret består af en radar med tilkoblet fotoapparat og en pc, så målepersonalet i bilen kan følge med i målingerne. Måleudstyret er typegodkendt af et anerkendt tysk godkendelsesinstitut, fremgår det af Dansk Politi.

Målinger syd for Odense

Lidt mere beskedent var antallet af sager for en motorvejsstrækning syd om Odense. Her holdt en fotofartvogn i tidsrummet lørdag fra klokken 19.30 til klokken 01.45 natten til søndag, hvor der er en hastighedsbegrænsning på 110 kilometer i timen.

Fotofartvognen holdt først i den vestgående retning, senere i den østgående retning.

Samlet blev der noteret 217 trafikanter, som kørte alt for stærkt, svarende til syv procent af dem, der passerede fotofartvognen. Også dét kalder lederen af færdselspolitiet på Fyn for overraskende højt og mere end forventet.

Auto Show og gaderæs

Lørdagen igennem havde der været Auto Show i Odense Congress Center (OCC), og lørdag aften var der seks timers lovligt gaderæs på en 201 meter lang lukket bane på Stat-Ene-Vej i Tietgenbyen i det østlige Odense. Gaderæset sluttede ved midnat, hvor de 800 publikummer og 85 kørere tog hjem.

- Intentionen fra vores side har været at lave nogle målinger efter arrangementerne, fordi vi ved, at dem, der har været til streetrace, godt kan være blevet grebet af stemningen og måske har kørt lidt for stærkt hjem, siger Preben Ingemansen.

Han understreger dog også, at der ikke er noget belæg for at sige, at det har været tilskuere eller kørere til gaderæs eller besøgende på bilmessen, der er blevet taget for at køre for stærkt.

- Jeg ved ikke, hvor meget, der er relateret til det. Det kan vi ikke sige noget om, siger politikommissæren.

Selve gaderæs-arrangementet roser han og bekræfter, at alt foregik stille og roligt, og udramatisk.

- Vi har lige fra starten bakket op om det, fordi det er på en lukket bane og på lovlig vis, siger han.

Kontrol på den fynske motorvej: Hver 10. trafikant kørte for stærkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce