Kom nemmere på motorvejen: Nyt trafikanlæg får bilisterne hurtigere afsted

Ud fra analyser kan Vejdirektoratet fortælle, at bilisterne kommer nemmere og mere sikkert på motorvejen efter, man åbnede for ruderanlægget ved til- og afkørsel 52. Illustration: Vejdirektoratet

Kom nemmere på motorvejen: Nyt trafikanlæg får bilisterne hurtigere afsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I efteråret 2017 blev det såkaldte ruderanlæg på Assensvej ved motorvejen taget i brug. Og det var en god idé, vurderer Vejdirektoratet. Bilisterne kommer nemmere og mere sikkert ud på motorvejen.

I efteråret 2017 åbnede et nyt vejanlæg, der skulle hjælpe trafikanterne nemmere og mere sikkert ud på E20 ved til- og frakørsel 52 Odense SV.

Halvandet år efter åbningen af anlægget kan Vejdirektoratet ud fra en række analyser fortælle, at det nye anlæg er med til blandt andet at gøre rejsetiden hurtigere for bilisterne.

Det er især de bilister, der kommer fra nord, som oplever op mod en halvering af køretiden gennem anlægget i forhold til tidligere. Og det sker på trods af en øget trafik i området. På hverdage er trafikken øget med 12 procent, hvilket betyder, at det nye anlæg får flere bilister igennem, end det gamle gjorde.

Derudover viser analyserne også, at næsten alle bilisterne formår at lægge sig i den rigtige kørebane, når de kører ud i anlægget. Siden anlægget blev taget i brug, har der ikke været ulykker på stedet.

Det vækker stor glæde hos transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA), der udtaler følgende i en pressemeddelelse:

- Jeg havde selv fornøjelsen af at være en af de første, der kørte gennem dette nye og innovative anlæg. Sidenhen har jeg været spændt på, om det kunne afhjælpe det trafikale pres, som trafikanterne i rampekrydset syd for Odense oplevede. Jeg er derfor meget tilfreds med, at der nu både kommer flere trafikanter gennem anlægget end før, og at de kommer hurtigere frem. Det viser med al tydelighed, at det var den rigtige beslutning at afprøve denne nye trafikale løsning. Jeg håber, vi kan gøre brug af de gode erfaringer andre steder i landet, hvor det må være relevant.

Anlægget fungerer

Anlægget, der er et såkaldt ruderanlæg, får bilisterne til at bytte bane henover motorvejen. Dette skaber bedre plads til bilisterne, da de nemmere kan komme til og fra motorvejen. Det er indtil videre det eneste af sin slags i Danmark. Hos Vejdirektoratet er man også tilfreds med resultatet af det nye anlæg.

- Det har været et anderledes og meget spændende projekt at arbejde med undervejs. Vigtigst er selvfølgelig, at anlægget fungerer efter hensigten. Der er altid en vis usikkerhed forbundet med at etablere en ny type trafikanlæg for første gang, men det dynamiske ruderanlæg gør virkelig en positiv forskel for trafikanterne i området, udtaler projektleder Annette Jørgensen i en pressemeddelelse.

I dag er anlægget ved at blive bygget om, hvilket påvirker trafikken i området, men det forventes, at ombygningen er færdig i løbet af sommeren.

Kom nemmere på motorvejen: Nyt trafikanlæg får bilisterne hurtigere afsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce