Kæmpesvindel og et impulskøb til 133 millioner kroner


Kæmpesvindel og et impulskøb til 133 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De helt store pengebeløb var med til at stjæle mediebilledet på Fyn i denne uge. Et svindelnummer i Socialstyrelsen i Odense og lokale rigmænds ejendomskøb i Odense og Middelfart tiltrak sig masser af opmærksomhed hos læserne.

1. Skandalesag hjemsøger Socialstyrelsen
Socialstyrelsen i Odense har fået en hovedrolle i ugens mediebillede på grund af en betroet medarbejders formodede svindel på 111 millioner kroner. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Den fynske minister Mai Mercado (K) smilede til de mange fremmødte journalister og fotografer, da hun først på formiddagen tirsdag sammen med blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) var med til at fremlægge regeringens stort anlagte klimaplan. Der gik dog ikke længe, inden pressekorpset og resten af danskerne kunne se Mai Mercado med en anderledes anstrengt grimasse.

For kort efter regeringens præsentation måtte hun indkalde til sit eget pressemøde, hvor hun måtte forklare en måbende presse om, at en betroet medarbejder i Socialstyrelsen - der ligger i Odense - gennem årene lader til at have tilranet sig mindst 111 millioner skattekroner, som ellers skulle have været givet til nogle af landets svageste.

Som ugen skred frem kunne medierne frembringe den ene nyhed efter den anden om de mange ting, som den svindelmistænkte og efterlyste kvinde havde investeret sine penge i.

2. Impulskøb til 133 millioner kroner
Ejendomsinvestor Karsten Bill Rasmussen har købet Danske Banks tidligere hovedsæde i Odense for 133 millioner kroner som lidt af et impulskøb. Arkivfoto: Louise Koustrup

Den odenseanske ejendomsinvestor Karsten Bill Rasmussen ejer massevis af ejendomme i Odense midtby. Og midt på ugen kom det så frem, at rigmanden har fået endnu en stor ejendom i sin efterhånden meget imponerende ejendomsportefølje. Karsten Bill Rasmussen har købt ejendommen Flakhaven 1 lige ved Odenses rådhusplads. Handel havde en værdi af 133 millioner kroner.

Efter at købet var blevet offentliggjort, fortalte Karsten Bill Rasmussen, at han blandt ønsker at indrette en café eller en restaurant samt nogle butikker i stueetagen på den historiske bygning, der senest har været hjemsted for Danske Banks hovedsæde i Odense.

I et stort interview i søndagens udgave af Fyens Stiftstidende fortæller Karsten Bill Rasmussen, at det opsigtsvækkende ejendomskøb på det nærmeste var et impulskøb fra hans side.

3. Oliemilliardær køber tænder op under ejendomsprojekt
Oliemilliardæren Torben Østergaard-Nielsen står nu som eneejer af stort boligprojekt i Middelfart. Arkivfoto: Søren Gylling

Milliardæren Torben Østergaard-Nielsen fra Middelfart har først og fremmest tjent sin formue på at sikre forsyningen af brændstof til skibene ude på verdenshavene. Men udviklingen hjemme i Middelfart betyder også meget for manden med Fyns næststørste formue. Det stod atter en gang klart tidligere på ugen.

Her kom det frem, at Torben Østergaard-Nielsen har købt en række andre investorer ud af et stort boligprojekt i Middelfart.

- Jeg har hele tiden haft et ønske om at skabe et vartegn for Middelfart by, men også et ønske om en øget tilflytning til området, siger Torben Østergaard-Nielsen.

4. Hårde tider på godser og herregårde
Flere nordfynske godser er til salg for øjeblikket. Blandt andet Harridslevgaard ved Bogense. Arkivfoto: Jens Wognsen.

Mens Middelfarts oliemilliardær på fornem vis holder sig oven vande, er økonomien noget mere anstrengt for ejerne af fynske slotte og herregårde. Det ses blandt andet på Nordfyn. I løbet af kort tid er to godser tæt ved Bogense sat til salg. Først var det Gyldensteen Gods, som blev kastet ind på ejendomsmarkedet af lensgreve Frants Bernstorff-Gyldensteen. Og i denne uge blev det klart, at også Harridslevgaard er sat til salg.

Det er i disse år svære tider for ejere af herregårde og godser, understreger en førende ekspert på området. Og nye ejere bør tænke sig grundigt om, inden de køber de dyre ejendomme med det formål at drive konference- og hotelaktivitet, pointerer eksperten.

5. Dødsboer hjemsøges
Rundt om på Fyn hjemsøges dødsboer af indbrudstyve. Kim Hermann fra Nordfyn kan konstatere, at tyve har været på togt hos hans afdøde ven gennem 49 år. Foto: Michael Bager.

Indbrudstyve læser muligvis dødsannoncer med stor interesse. I denne uge har Fyens.dk og Fyens Stiftstidende ad to omgange kunne fortælle historier, hvor der er blevet begået indbrud i ejendomme, hvor ejerne er afgået ved døden. Første historie dukkede op på en gård i Dreslette, hvor et barnebarn kunne fortælle om mange stjålne ting af stor værdi for familien.

Siden dukkede en lignende historie op på Nordfyn, hvor en nabo måtte indse, at tyve ikke havde nogen som helst respekt for den afdøde mand, som han selv havde kendt i 49 år.

6. Blomsterne forsvandt, og erindringer dukker frem
Kim Larsen brugte en stor del af sine sidste måneder på at fortælle sin erindringer til forfatteren Jens Andersen. Foto: Liselotte Klovborg.

I løbet af denne uge forsvandt det blomsterhav, som siden søndag den 30. september havde vokset sig stort foran afdøde Kim Larsens hjem i Odense. Alle genstande og hilsner blev overbragt til den efterladte familie, mens de visne blomster blev kasseret og brændt.

Stort set samtidig med at blomsterne forsvandt, dukkede der en stor nyhed om Kim Larsen op i medierne. Gennem hele sin karriere havde Kim Larsen afvist at medvirke i en biografi. Men i sine sidste måneder af livet fortalte Kim Larsen sine erindringer til forfatteren Jens Andersen, som blandt andet har skrevet biografier om Kronprins Frederik og Tove Ditlevsen. Bogen om Larsens unge år rammer julehandlen.

Kæmpesvindel og et impulskøb til 133 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce