Jane Heitmann svarer på kritik: Helt normalt at stille anonyme spørgsmål

Helt normalt at stille spørgsmål anonymt på Christiansborg, siger Jane Heitmann som svar på kritikken fra Bo Libergren.

Jane Heitmann svarer på kritik: Helt normalt at stille anonyme spørgsmål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstres sundhedsordfører svarer på kritikken fra partifællen Bo Libergren. Jane Heitmann er på ferie i udlandet og har svaret på de forelagte spørgsmål pr. sms og ønsker ikke at uddybe svarene yderligere.

Hvorfor stillede du de 19 spørgsmål?

- Jeg har stillet spørgsmålene om regionernes drift og administration, fordi jeg har haft et ønske om at få konkret viden og et faktuelt grundlag at debattere ud fra. For mig har det været vigtigt at kunne forholde mig faktuelt til de spørgsmål om regionernes drift og administration, som jeg bliver mødt af til debatter rundt omkring. Vi ønsker jo at flytte penge fra netop administration til eksempelvis ansættelse af mere sundhedsfagligt personale på sygehusene og i kommunale sundhedshuse over hele landet.

Hvorfor skete det anonymt?

- Det er helt normal praksis, at der bliver stillet spørgsmål i udvalgene uden navn. Og alle udvalgsmedlemmer kan få at vide, hvem der har stillet spørgsmålene, så der er ikke noget hemmeligt i det.

Hvorfor har du trukket spørgsmålene tilbage?

- Spørgsmålene har vakt forundring og nogen har følt sig mistænkeliggjort. Det har ikke været min hensigt, derfor har jeg valgt at trække spørgsmålene.

Har nogen bedt dig om at stille spørgsmålene - og i givet fald hvem?

- Nej. Det er mig, der har stillet spørgsmålene.

Hvad er din umiddelbare kommentar til Bo Libergrens synspunkter?

- Det er jo ikke noget nyt i at Bo Libergren kritiserer. For mig er det vigtigt at understrege, at regionernes drifts- og administrationsomkostninger er relevante, fordi vi i Venstre ønsker at bruge færre penge på administration og flere penge på mere sundhedsfagligt personale, akutbiler og kommunale sundhedshuse helt tæt på borgerne.

Hvad får denne uenighed mellem jer af betydning for den kommende valgkamp?

- For mit vedkommende fokuserer jeg ikke på Bo Libergren, men på at skabe et bedre sundhedsvæsen for borgerne. Jeg er optaget af, at vi skal bruge flere midler på det nære sundhedsvæsen samtidig med, at vi skal have skabt mere lighed i sundhed. Vi har et godt sundhedsvæsen, men det skal blive endnu bedre, og der skal skabes bedre sammenhæng, så ingen falder mellem flere stole. Men i forhold til valgkampen, så har jeg da en klar forventning om, at når man stiller op til folketingsvalg, så bakker man op om partiets politik. Og på sundhedsområdet tegnes den af sundhedsordføreren.

Fortryder du noget i den måde, du har grebet det her an på?

- Når debatten ikke kommer til at handle om vores politik, så er det klart, at jeg fremover vil stille mine spørgsmål anderledes.

Jane Heitmann svarer på kritik: Helt normalt at stille anonyme spørgsmål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce