Indsatte i Odense Arrest: Låses inde i længere tid

To timer mere om dagen skal de indsatte i Odense Arrest sidde bag låst celledør på grund af personalemangel i danske arresthuse og fængsler. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Indsatte i Odense Arrest: Låses inde i længere tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Arrest er med i pilotprojekt, hvor indsatte skal sidde to timer mere om dagen bag låst celledør end andre steder på grund af personalemangel.

De indsatte i Odense Arrest kommer nu til at sidde mere bag en låst celledør end tidligere.

Det sker, fordi der mangler personale i Kriminalforsorgen, og i et pilotprojekt med Odense Arrest og fængslerne i Nyborg, Renbæk, Nykøbing, Enner Mark, Storstrøm og København har Kriminalforsorgen valgt at øge indelukningen af de indsatte, skriver Fængselsforbundet.

I Odense Arrest betyder det ifølge forbundet konkret, at de indsatte er isolerede to timer mere hver dag, idet celledøren først låses op klokken 8 i stedet for klokken 7 om morgenen, mens natlukningen er fremrykket fra klokken 21 til klokken 20.

Ifølge Fængselsforbundet er det en helt forkert udvikling.

- Nu er de indsatte låst inde mere end halvdelen af tiden. Det bekymrer mig, for det påvirker de indsattes psyke at sidde alene. Jo mere, vi låser dem inde uden kontakt med personalet, desto større er risikoen for, at fængselslivet rammer dem negativt, siger Jens Dalum, Fængselsforbundets tillidsrepræsentant.

Ifølge ham går det også ud over fængselspersonalets arbejdsmiljø, at de indsatte skal sidde længere tid i deres celler.

- Det er ikke i vores interesse, at vi presser de indsatte endnu mere. I forvejen har personalet mindre og mindre tid til de indsatte. Administrationsopgaverne fylder mere og mere. Så i stedet for at tale med de indsatte sidder vi og taler i telefon med kommunen, siger Jens Dalum.

Hensyn til de ansatte

Hos Kriminalforsorgen erkender man, at fangernes isolering skyldes mangel på personale, og er bare ét af flere initiativer til at frigøre mere personale i arresthuse og fængsler.

- Principielt er det ikke den vej, vi generelt ønsker at gå. Men i den nuværende situation mener vi, at hensynet til de indsatte må vige for hensynet til de ansatte,, siger Thorkild Fogde, direktør i Kriminalforsorgen.

Selv om han også erkender, at det kan have negative konsekvenser for personalet er der ikke udsigt til, at projektet droppes. Tværtimod bliver de udvidede låsetider formentlig indført i flere af landets fængsler og arresthuse.

- Der mangler stadig mange betjente. Derfor arbejder vi på en række bemandingsløsninger. En af mulighederne er selvfølgelig øget indelukning af de indsatte, siger Thorkild Fogde til Fængselsforbundets hjemmeside.

Indsatte i Odense Arrest: Låses inde i længere tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce