Indbrudstyve plager fortsat Fyn - fem kommuner er særlig hårdt ramt

Selvom politiet har forstærket sin indsats mod indbrudstyve på Fyn, bliver anmeldelserne ved med at strømme ind til politiet. Siden fredagsdøgnets begyndelse og frem til søndag morgen er det blevet til 55. Arkivfoto: Daniel Kofoed.

Indbrudstyve plager fortsat Fyn - fem kommuner er særlig hårdt ramt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På knap to et halvt døgn har Fyns Politi modtaget 55 anmeldelser om indbrud.

Fyns Politi har de seneste uger opfordrer fynboerne til at være årvågne og fortælle politiet om usædvanlige eller mistænkelige personer og biler i deres lokalområde, og politiet har lavet kontroller af biler langs den Fynske Motorvej.

Altsammen for at sætte en stopper for de usædvanligt mange indbrud, som har plaget Fyn siden omkring midten af november. I løbet af de sidste to uger af november fik politiet cirka 200 anmeldelser om indbrud, hvilket var langt over det normale antal på det tidspunkt af året.

Men politiets skærpede fokus på indbrud har tilsyneladende ikke skræmt tyvene væk fra Fyn. Fra fredagsdøgnets begyndelse og frem til søndag morgen har Fyns Politi fået anmeldelse om 55 indbrud, oplyser vagtchef hos Fyns Politi Thomas Bentsen.

- De fordeler sig ud over politikredsen, men Odense, Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Langeland og Assens er hårdest ramt, siger Thomas Bentsen.Det er både private og virksomheder, der har haft uønsket besøg, og i flere tilfælde undrer politiet sig over, hvad tyvene har taget med sig.

- Vi har gransket indbruddene nærmere, og det er blandt andet gamle fjernsyn, mikrobølgeovne og lanterner, som er blevet stjålet. Det er ting, som ikke vil have ret stor værdi for ret mange danskere, og de vil ikke kunne omsættes til ret mange penge, siger Thomas Bentsen.

Det er blandt andet i sommerhusområder på Langeland, flere af indbruddene har fundet sted, og herfra er der eksempelvis stjålet slik, gulvlanterne og et stegetermometer.

Gør det svært for tyven

Politiets råd til både sommerhusejere og andre er de kendte: Bed din nabo om at holde øje med dit hus - og gør det samme for ham, lad ikke kostbare ting stå synligt fremme, brug en tænd og sluk-timer til lyset i dit hus og brug en bevægelsessensor til at tænde lys uden for huset.

Endelig er det en god idé at sørge for en ordentlig lås på dørene - det vil sige en lås, som skal åbnes med en nøgle også indefra. Det gør det både sværere for tyven at komme ind, hvis der er glas i døren, og sværere at komme ud af huset igen.

Medmindre tyven kommer ind gennem et vindue - typisk ved at afliste ruden eller brække vinduet op med for eksempel et koben. Så kan en alarm gøre forskellen på, om tyven når at få noget med sig eller stresser over alarmen og stikker af.

Indbrudstyve plager fortsat Fyn - fem kommuner er særlig hårdt ramt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce