Ikke første gang: Flere fynske mountainbike-klubber har været plaget af chikane

I april 2015 blev dette hjemmelavede hegn sat op på tværs af en af de stier, hvor mountainbikerne kører ved Brunebjerg. Maj samme år satte ukendte gerningsmænd wirer på tværs af ruten. Privatfoto

Ikke første gang: Flere fynske mountainbike-klubber har været plaget af chikane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da en mountainbiker i weekenden fik flænset sit dæk af knivblade i Hallindskoven i Svendborg, var det langt fra første gang, at fynske mountainbikere er blevet terroriseret. Fra tid til anden tager gerningsmænd ufine metoder i brug for at få landevejene og skovstierne for dem selv, fortæller klubberne.

Søndag formiddag fik René Pedersen fra Svendborg flænset sit dæk fra en træstub med knivblade, da han var ude og cykle på sin mountainbike i Hallindskoven i Svendborg. Og det er ikke første gang, at mountainbikere på Fyn bliver chikaneret.

Især i Assens har der været adskillige episoder. Tilbage i januar lå der pludselig tre fældede birketræer på tværs af stien i Brunebjerg, der jævnligt bliver brugt af mountainbikere. Tre år tidligere styrtede en mandlig cyklist på den dengang nyåbnede mountainbike-rute i Assens, da han ramte en snor, der var spændt ud tværs over en bakke.

Også i Melbyskoven blev der få måneder senere spændt en snor ud foran stien. Det blev dog opdaget af en forbipasserende, før nogen kom til skade.

På trods af de mange hændelser er rytterne fast besluttede på at bevare den gode stemning, fortæller formand for cykeludvalget i Multimotion Assens Per Rasmussen.

- Vi hilser altid pænt på de gående og ønsker dem god tur, og vi oplever også, at de fleste vil os det godt. Vi har selv et ansvar for ikke at cykle for hurtigt, og heldigvis går der længe imellem de rigtig grimme episoder. Det er mest noget med grene, der bliver trukket ud på stierne for at drille os, fortæller han.

En ordentlig dukkert

I Faaborg Ski- og Motionsklub oplever man to-tre gange per sæson, at bilister tænder for sprinkleranlægget, når de passerer en gruppe cyklister. Det fortæller Freddy Johansen, der er medlem af cykeludvalget i klubben.

- Så får vi lige en ordentlig dukkert af 'Brian'. Vi har jo heldigvis allesammen briller på, så det er ikke noget, vi får i øjnene. Men vi er da nødt til lige at køre ind til siden og tørre ansigtet. Det er noget klæbrigt stads, fortæller han.

For en del år siden oplevede de også, at en husejer havde placeret små blå søm på stien, så cyklisterne punkterede, når de passerede hans ejendom.

- Han har nok ment, at vi skræmte hans hudyr. Men det er heldigvis længe siden, vi har oplevet noget så grelt, fortæller han.

Sømmåtte i skoven

I Hesbjerg Skov i Odense blev der for seks år siden lagt en sømmåtte ud i skoven, så flere mountainbikere punkterede. Det skræmte mange ryttere fra at benytte skoven, husker Morten Vibæk, der cyklede i skoven dengang.

- Vi fandt andre ruter at cykle på. Generelt er det mit indtryk, at dét at køre mountainbike er blevet mere organiseret. Før fløj man bare rundt på stierne i skoven, og det blev folk meget trætte af. Nu vælger man i højere grad ruter, der er lavet til mountainbike, mens de gående bruger andre stier, fortæller han.

Ikke første gang: Flere fynske mountainbike-klubber har været plaget af chikane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce