Her er de officielle tal: Fyn ramt af mange juleindbrud trods massiv politi-indsats

Der har været mange indbrud på Fyn hen over julen trods stor præventiv indsats fra politiets side. Foto: Peter Leth-Larsen

Her er de officielle tal: Fyn ramt af mange juleindbrud trods massiv politi-indsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Antallet af indbrud hen over julen på Fyn ligger på niveau med sidste år, men alligevel topper Fyn listen set på landsplan.

Mens julefrokosterne hen over juledagene har samlet familier, venner og bekendte til anderester, sild, snaps, lun leverpostej og en sidste rest risalamande har indbrudstyve haft travlt i fynske hjem, men alligevel er antallet af indbrud i år på niveau med sidste år.

Det viser helt friske tal fra Rigspolitiet, som har offentliggjort tallene fra 20. december til og med den 27. december klokken 06.00. Samlet har der på Fyn været 112 indbrud i private boliger, dvs. villaer, lejligheder, værelser og landejendomme.

- Hvis vi sammenligner tallene skiller 2018 sig ikke ud med tidligere år, siger Jesper Pedersen, leder af vagtcentralen i Fyns Politi.

Juleaftensdag og juleaften blev der begået 26 indbrud, mens tallet i 2017 var 28, så faktisk er der tale om et lille fald. Juledag har der i år til gengæld været flere indbrud i forhold til sidste år, mens anden juledag ligger identisk med 2017.

- Når vi kigger på de enkelte indbrud, der har været, har det ikke typisk været designerindbrud, men mere lokale indbrudstyve fra misbrugsmiljøet, som har været på spil, konstaterer Jesper Pedersen.

Juledag var der et tal fremme om 46 indbrud alene juleaften, men tallet er ikke et reelt tal for indbrud, fordi det også indeholder tyverier fra private hjem. Der er nemlig ikke tale om indbrud, hvis tyven er kommet ind gennem en ulåst dør eller et åbentstående vindue. Derfor er tallet 46 ikke reelt for det antal indbrud, der blev begået, men er både indbrud og tyveri. Det kan have været med til at forvirre borgerne.

Indbrud i julen
Rigspolitiets har opgjort alle anmeldte indbrud fra 20. december til 27. december klokken 06.00 fordelt på landets 12 politikredse:


Fyn: 112

Østjylland: 103

Nordsjælland: 100

Sydøstjylland: 83

Midt- og Vestsjælland: 61

Syd- og Sønderjylland: 62

Københavns Vestegn: 56

Nordjylland: 49

Sydsjælland: 45

København: 42

Midt- og Vestjylland: 30

Bornholm: 0

Samlet pr. døgn:

Anden juledag: 741

Juledag: 633

Juleaftensdag: 410

23. december: 296

22. december: 222

21. december: 138

20. december: 63

Kilde: Rigspolitiet

Højere på Fyn

Mens antallet af indbrud derfor ligger nogenlunde på niveau med tidligere år ligger Fyn til gengæld alligevel højt på antallet af indbrud set på landsplan, fordi tallene i andre politikredse er gået ned.

Totalt har der været 744 indbrud i alle landets 12 politikredse. Fyn tæller befolkningsmæssigt cirka en tiendedel af hele Danmark, så derfor burde antallet af indbrud kun ligge på 74-75 stykker. Det ligger som nævnt på 112, og det sker på trods af massive indsatser fra Fyns Politis side i ugerne op til jul.

- Vi kan konstatere, at vi er hårdere ramt på Fyn end resten af landet. Vi har haft ekstra operative indsatser, og vi har haft særligt fokus på egne lokale indbrudstyve og fulgt dem tæt, siger Jesper Pedersen.

Ekstra indsats

I ugerne op til jul satte Fyns Politi en aktion i gang langs Fynske Motorvej for at stoppe især østeuropæiske kriminelle grupperingers indbrudshærgen. Det skete med hjælp fra politihjemmeværnet, som standsede især anonymt udseende varevogne på udenlandske nummerplader ved til- og frakørslerne langs motorvejene tværs over Fyn og på Sydfyn.

Også en særlig indbrudsgruppe i Fyns Politi har knoklet hårdt på i ugerne op til jul, og det lykkedes at opklare en stribe indbrud og få indbrudstyve varetægtsfængslet, så de ikke var på fri fod i juledagene.

- Vores målrettede indsatser har haft en effekt, men vi ved ikke hvor meget. Vi ved ikke, hvad tallet for indbrud havde været, hvis vi ikke havde haft en ekstra indsats. Det vil være gætværk, siger chefen for vagtcentralen.

Tallet for indbrud hen over julen kan dog stige, fordi der formentligt kommer flere efteranmeldelser, efterhånden som folk vender hjem fra juleferie.

- Fyn ligger højt. Det må vi erkende. Vi vil selvfølgelig evaluere både de indbrud, der har været, og den ekstra indsats, vi har haft, siger Jesper Pedersen.

Også østjyderne og nordsjællænderne har ifølge Rigspolitiets opgørelse over indbrud i år været hårdt plaget af indbrud.

Her er de officielle tal: Fyn ramt af mange juleindbrud trods massiv politi-indsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce