Har du delt venteværelse med mæslingeramt 15-årig?: OUH advarer patienter mod smitte

Man kan stadig nå at få vaccinen, hvis man har været udsat for mæslingesmitte på Svendborg Sygehus. Men man skal skynde sig. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Har du delt venteværelse med mæslingeramt 15-årig?: OUH advarer patienter mod smitte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 15-årige sydfynske dreng, der er blevet smittet med mæslinger, kan have smittet andre i et fælles venteværelse. De opfordres til at melde sig - for tiden er afgørende for ikke at blive syg.

En 15-årig sydfynsk dreng er blevet smittet med mæslinger, men smitten kan muligvis være bragt videre. I en pressemeddelelse fra Odense Universitetshospital, der er blevet sendt ud tirsdag aften, opfordres andre, der har været i samme venteværelse som den 15-årige, til at melde sig.

Her fremgår det, at drengen har været i det fælles venteværelse for skadestuen og lægevagten på Svendborg Sygehus 19. september fra klokken 18 til 18.13 og igen 22. september fra klokken 18.43 til 19.11.

Patienter, der har ventet i venteværelset ved lægevagten eller skadestuen i dette tidsrum risikerer derfor at være blevet smittet af mæslingevirus, og derfor skal de, hvis de ikke tidligere har haft mæslinger og ikke er vaccineret mod sygdommen, kontakte deres egen læge telefonisk - uanset om de oplever symptomer eller ej. Symptomerne på mæslinger er høj feber, forkølelse, øjenirritation og hoste. Derefter får man udslæt over hele kroppen.

Onsdag sendes der brev ud på E-boks til patienter, der har været i skadestuen eller lægevagten på det pågældende tidspunkt.

Alvorlig sygdom

Og tiden er netop afgørende, når det handler om mæslinger. Det fortæller ledende overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på OUH, Svend Stenvang Pedersen.

- Tiden går, og tidsperioden, hvor man kan forebygge det, hvis man skulle have været udsat for smitte, skrumper ind. Har man været udsat for det og bliver vaccineret indenfor de første tre til seks dage, så kan man undgå at få mæslinger, siger han og fortæller, at han ikke ved, hvorfor den 15-årige har været hos lægevagten to gange.

Får man mæslinger, kan det ifølge Svend Stenvang Pedersen have store konsekvenser.

- Mæslinger er en ganske alvorlig virussygdom hos både børn og voksne, som har en dødelighed. De, der får mæslinger, får typisk mellemørebetændelse. Nogle får lungebetændelse, og så er der nogle, der også får hjernebetændelse.

Den 15-årige dreng fra Svendborg blev smittet med mæslinger under et skoleophold i Polen. Han skulle angiveligt ikke være vaccineret mod sygdommen.

Mandag blev det klart, at en mand fra Randers var blevet smittet med mæslinger under en rejse med fly.

Har du delt venteværelse med mæslingeramt 15-årig?: OUH advarer patienter mod smitte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce