Godt nyt til cyklister: 21 fynske projekter får fondsstøtte

Bæredygtig udvikling af Svanninge Bakker har netop modtaget 200.000 kroner af Energi Fyns Almene Fond som et bidrag til det projekt, der skal gøre bakkerne ved Gåsebjergsand til et knudepunkt for mountainbiking. Arkivfoto: Andreas Bastiansen

Godt nyt til cyklister: 21 fynske projekter får fondsstøtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Energi Fyns to fonde har netop uddelt fondsmidler for i alt 2,5 millioner til en række fynske projekter. En af dem er Udvikling Fyn, der står bag opsætning af 12 cykelstationer rundt om på Fyn. De skal fungere som et slags miniværksted for cyklister. I alt 21 projekter får penge fra de to fonde.

Der er godt nyt til cyklisterne på Fyn. De er nemlig blandt dem, der får mest gavn af de fondsmidler, som Energi Fyns Almene Fond netop har drysset ud over fynske projekter.

Et af projekterne står Erhvervshus Fyn bag. Selskabet har fået 228.000 kroner til at opstille 12 såkaldte "bikestations" rundt omkring på hele Fyn. De skal fungere som et værksted for cyklister, der kan lave mindre reparationer på deres cykler. Disse stationer skal etableres ved virksomheder, der kan tilbyde drikkevand og toiletter til de rejsende på to hjul.

Også Svanninge Bakkers cyklister får glæde af fondsmidlerne. Gåsebjergsand er med et kommende aktivitetetscenter i gang med en større omlægning og får i den forbindelse 200.000 kroner i bidrag til en bæredygtig udvikling af Svanninge Bakker som knudepunkt for mountainbiking. Projektet skal skabe større mulighed for at opleve bakkerne på cykel gennem anlæg af forskellige teknik- og legebaner og nye cykelspor i området.

Fonden uddeler i alt 1,5 millioner kroner til 18 forskellige projekter, mens Energi Fyns Udviklingsfond i år uddeler knap en million til tre projekter.

- Igen i år støtter vores to fonde en lang række spændende projekter på Fyn. De spænder vidt, men projekterne har alle det til fælles, at de medvirker til at skabe glæde, gavn og udvikling for Fyn og fynboerne, fortæller Bent Agerholm, der er administrerende direktør hos Energi Fyn og fondsadministrator.

Energi Fyns fonde
  • Siden etableringen i 2005 har Energi Fyns Almene Fond og Energi Fyns Udviklingsfond støttet mere end 200 projekter.

  • Energi Fyns Almene Fond støtter kulturelle, turistmæssige og sundhedsmæssige formål, der har offentlighedens interesse, og som appellerer til og nydes af et stort publikum.

  • Fonden uddeler i 2019 i alt 1.502.315 kroner til 18 forskellige projekter.

  • Energi Fyns Udviklingsfond støtter flere udviklingsprojekter inden for energiudvikling og elektrotekniske/tekniske løsninger med henblik på at fremme udviklingsmiljøet inden for området.

  • Fonden uddeler i 2019 i alt 995.986 kroner til 3 projekter.

Forudsiger robotters forbrug

Energi Fyns Udviklingsfond giver lidt over en halv million kroner til etablering af et forskningsprogram, der skal sikre, at elnettet med de mange nye strømkilder fra blandt andet solceller fortsat kan drives optimalt.

- Elnettet er udfordret i dag, fordi vi får energi ind fra mange forskellige kilder. Projektet skal derfor sikre SDU en større viden på området og også gøre det i stand til at formidle det til de studerende, forklarer fondsadministrator Bent Agerholm.

Fonden donerer også 200.000 kroner til forsker Diane Bastien fra Institut for Teknologi og Innovation på SDU. Pengene skal bruges til opførelse af to minihuse på SDU til test af energioptimering og forbedring af indeklima i bygninger, der er isoleret med naturmaterialer såsom ler eller træ.

Endelig bliver der givet en kvart million til udvikling af datadrevne modeller for industri- og servicerobotters elektricitetsforbrug. Modellerne skal kunne forudsige robotternes forbrug baseret på forskellige parametre.

Energi Fyns to fonde blev stiftet i 2005 med det formål at medvirke til at udvikle Fyn. Siden da har fondene hjulpet mere end 200 projekter på vej.

Godt nyt til cyklister: 21 fynske projekter får fondsstøtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce