Gerhard nomineret for travl fiskeskole: - Vi har ikke sagt nej til nogen endnu

Gerhardt Andersen er blevet nomineret til Bland dig Prisen 2018 på grund af sit engagement i Fiskeskolen Fyn, hvor han blandt andet har undervist unge flygtninge. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg

Gerhard nomineret for travl fiskeskole: - Vi har ikke sagt nej til nogen endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gerhardt Andersen var for fem år siden med til at starte Fiskeskolen Fyn op og har siden undervist flere hundreder skolebørn og større grupper unge flygtninge. Det udløser nu en plads i finalefeltet til Bland dig Prisen 2018.

Gerhardt Andersen bliver næsten mundlam, da han får beskeden om, at han er blandt de fem finalister til Fyens Stiftstidendes årlige pris - Bland dig Prisen - som bliver uddelt i forbindelse med Det Fynske Folkemøde lørdag den 1. september.

- Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige. Det er jeg meget glad for. Men æren går så sandelig også videre til de to andre, lyder det kortfattet fra Gerhardt Andersen, der er hurtig til at pege på, at Jørgen Alvin Pedersen og Kurt Christensen fortjener ligeså meget anerkendelse for det frivillige arbejde i Fiskeskolen Fyn i Odense, som det hele handler om.

De tre var nemlig sammen om at starte fiskeskolen op, da Odense Kommune i forbindelse med skolereformen skulle finde foreninger, der ville deltage mere aktivt i børnenes skoledag.

- I starten var der da lærere, som synes, at vi gik dem i bedene. Men det hører vi ikke noget til længere, siger Gerhardt Andersen, der oplever, at fisketurene giver eleverne noget andet, end de kan få på skolerne:

- Det er en hel anden måde at være sammen på, hvor de får nogle oplevelser, som de deler med hinanden. Og så får vi jo også nogle fantastiske oplevelser med de her børn.

Juryens begrundelse
Gerhardt Andersen bliver nomineret for sit frivillige arbejde i Fiskeskolen Fyn i Odense, hvor han udover at undervise elever fra odenseanske folkeskoler også har ydet en kæmpe indsats for at integrere unge indvandrere og flygtninge gennem sine fisketure. Han er en kandidat med et indvandrerperspektiv.

Juryen:

Poul Kjærgaard, chefredaktør på Fyens Stiftstidende

Tine Gudrun Petersen, direktør for Spis! Odense

Tyge Mortensen, iværksætter fra Rudme

Susan Dam Andersen, formand for Gro Odense Byhaver og vinder af Bland dig Prisen 2017
Flygtningene fik lært at fiske, men ifølge Gerhardt Andersen havde de mange samtaler om, hvad de havde oplevet, ligeså stor værdi.  Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg
Flygtningene fik lært at fiske, men ifølge Gerhardt Andersen havde de mange samtaler om, hvad de havde oplevet, ligeså stor værdi. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg

Mere end en fiskeskole

Fiskeskolen Fyn samarbejder i dag med otte forskellige folkeskoler i Odense, men de tre pensionerede mænd bliver også ofte ringet op af andre, som har hørt om initiativet. Nomineringen af Gerhardt Andersen skyldes således også den rolle, han og fiskeskolen har spillet for nogle af de flygtninge, der er kommet til landet igennem de seneste år.

Tidligere år har fiskeskolen således arrangeret forløb for flygtningene i samarbejde med Ung Nord.

Gerhardt Andersen peger på, at selve fiskeriet egentligt ikke var det vigtigste.

- Selvfølgelig lærte vi dem at fiske, men det var ikke hovedelementet. Vi fik en masse gode snakke og endte nærmest med at blive en slags onkler, som de kunne dele deres oplevelser med. Det er noget lidt andet at se arene efter knivstik og mærker efter reb om håndleddene, end det er at læse om det i avisen.

Gerhard Andersen, Jørgen Alvin Pedersen og Knud Christensen sagde også ja, da de blev spurgt, om de ville tage imod en gruppe børn med ADHD og lære dem at fiske.

Ordet nej har i det hele taget ikke haft den store plads i ordforrådet hos de tre mænd.

- Vi har ikke sagt nej til nogen endnu, så det er efterhånden blevet et fuldtidsjob, siger Gerhardt Andersen.

Skulle han gå hen og vinde prisen og de 25.000 kroner, der følger med, er han ikke i tvivl om, at pengene vil kunne gøre gavn på fiskeskolen.

- Vi har købt 30 fiskestænger og har en masse udstyr og en trailer, hvor det kan være i. Men det koster jo 40 kroner, hver gang der er nogen, der mister et blink. Og fiskesnøre koster mere, end man lige skulle tro, siger Gerhardt Andersen.

Kom og vær med!
Hvad: Det Fynske FolkemødeHvor: Banegårdspladsen, Odense C

Hvornår: Den 1. september klokken 10 til 14

Det er 6. år, at Fyens Stiftstidende arrangerer og er vært for folkemødet.

Det er en dag med aktuelle politiske debatter om blandt andet Ghettoplanen og pesticider i drikkevandet. Der er liveinterviews med personligheder som vejrguden Jesper Theilgaard og musiker Signe Svendsen. Du kan også møde avisens journalister og fotografer og måske endda købe et af avisen billeder! Undervejs er der også mulighed for at få stillet den værste sult og slukket tørsten.

Se hele programmet på www.fyens.dk/folkemoede.

Gerhard nomineret for travl fiskeskole: - Vi har ikke sagt nej til nogen endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce