Se kortet: Fynske virksomheder vælter sig i elite-smileyer

Jylland har den største andel af fødevarevirksomheder med elite-smileyer, men Fyn er ikke langt efter. Se kort over elite-smileyerne på Fyn og øerne nede i artiklen.

Se kortet: Fynske virksomheder vælter sig i elite-smileyer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mere end halvdelen af fødevarevirksomhederne på Fyn og øerne har fået fire glade smileyer i træk og kan dermed smykke sig med en elite-smiley. Kun i Jylland er andelen af elite-smileyer større.

Selvom enkelte fødevarevirksomheder indimellem får kritik, bøder og sure smileyer fra Fødevarestyrelsen, er det generelle billede af den danske fødevarebranche et helt andet.

Når virksomhederne har fået fire glade smileyer i træk, får de samtidig en såkaldt elite-smiley, som signalerer, at der her er tale om steder, som virkelig har styr på deres ting. Og den blåstempling er der rigtig mange, der får.

Det viser Fyens Stiftstidendes analyse af data fra Fødevarestyrelsens smileyordning pr. 21. marts 2019.

I dag er der således hele 27.636 virksomheder i Danmark, der har ret til at sætte eliteskiltet op. Det svarer til 51 procent af de 54.046 virksomheder, som har muligheden for at få elite-smileyen.

Og på Fyn ser tallene faktisk endnu bedre ud. Her har hele 53 procent af de 4444 fødevarevirksomheder fået den storsmilende elite-smiley fra Fødevarestyrelsen.

I forhold til andre landsdele bliver Fyn dermed kun overgået af Jylland, hvor 57 procent af fødevarevirksomhederne har en elite-smiley.

Elite-smileyer betyder noget

At elite-smileyen rent faktisk betyder mere end værdien af det firkantede klistermærke fra Fødevarestyrelsen, ses blandt andet på de sociale medier.

Et af de seneste eksempler finder man hos den odenseanske sushirestaurant Umashi, der lagde et opslag op på Instagram, da de fik elite-smileyen i november sidste år.

"Vi kan med god samvittighed sige, at vi går op i kvalitet. I går havde vi besøg af Fødevarestyrelsen, som var enige med os", skrev indehaveren Andy Hu til et billede af den fejlfrie kontrolrapport.

Se kortet: Fynske virksomheder vælter sig i elite-smileyer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce