Fynske kommuner er frustrerede over udregninger om tilskud: Minister var lydhør

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) havde onsdag besøg af fire fynske borgmestre. Arkivfoto:Sara Gangsted/Scanpix

Fynske kommuner er frustrerede over udregninger om tilskud: Minister var lydhør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Fynske borgmestre var onsdag hos økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) for at gøre ham opmærksom på skævheder i tilskud og udligningsmodeller.
  • Ministeren kunne ikke give nogle løfter, men var lydhør.

Fire fynske borgmestre tog onsdag til møde med økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) for at fortælle ham om de ændringer i tilskuds- og udligningsmodellerne mellem staten og kommunerne, som har ramt især udkants- og landkommunerne økonomisk hårdere end ventet.

- Vi fik lejlighed til at præsentere ministeren for de udfordringer, vi står i i de fynske kommuner. Vi taler vel egentligt generelt på vegne af 30 kommuner, fordi der er mange andre udkantskommuner med de samme udfordringer som os, siger Bo Hansen (S), borgmester i Svendborg Kommune.

Borgmestrene fra Kerteminde, Faaborg-Midtfyn, Svendborg og Assens Kommuner har sammen med Nordfyns Kommune slået sig sammen for at få en mere retfærdig udligning af statens tilskud til kommunerne. Som det er nu står de fynske kommuner i en situation, hvor de enten ikke ved, hvad de har at gøre godt med at penge eller har været nødt til at spare store millionbeløb, fordi udligningerne og tilskuddene er ændret.

- Mødet kom til at handle om, at vi skitserede de udfordringer, vi har, og hvordan de skal tage hensyn til det, når særtilskuddet skal uddeles. Jeg tror, det gjorde indtryk på ministeren, at vi i Svendborg skal spare 70-80 millioner kroner, siger Bo Hansen.

Uværdig tiggergang

For ham og de øvrige fynske kommuner er det vigtigt at stå sammen i debatten om udligninger og tilskud, selv om han dybest set ikke bryder sig om at gå tiggergang.

- Som borgmester er det ikke den mest opløftende opgave hvert år at skulle tage til Christiansborg for at småtude. Det er ikke værdigt, men vi er også nødt til at gøre det, når vi står i denne situation, siger Bo Hansen.

Mødet var ifølge Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens Kommune, tydelig fynsk tale i samdrægtighed.

- Vores hovedbudskab var blandt andet den uhensigtsmæssige måde, vi rammes på, ved faldende befolkning, hvor vi mister tilskud, siger Assens-borgmesteren.

Ligesom de øvrige borgmestre mener han, skævvridningen er blevet forværret.

- Når folk køber flere møbler, tøj og elektronik, der er flere folk i arbejde, og vi er i en højkonjunktur er det meget svært at forklare borgerne, at økonomien er så dårlig i kommunerne, mener Søren Steen Andersen.

Fynske kommuner er frustrerede over udregninger om tilskud: Minister var lydhør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce