Fynsk tørke: Kun regnvejr kan sende heksene til Bloksbjerg

Paradoksalt nok kan kun regnvejr sende de fynske hekse til Bloksbjerg i år. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard

Fynsk tørke: Kun regnvejr kan sende heksene til Bloksbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beredskab Fyns afbrændingsforbud ser ikke ud til at kunne ophæves før sankthans. Dermed bliver det, som det ser ud på vejrprognoserne, sandsynligvis en fest uden bål.

Båltalerne til sankthans på Fyn ser ud til at blive uden bål. Den 6. juni blev der indført afbrændingsforbud i alle de kommuner, som er under Beredskab Fyn, på grund af det tørre sommervejr. Om forbuddet bliver ophævet inden sankthansfesterne er svært at spå om, men hvis meteorologerne får ret, så ser det ikke ud til at blive tilfældet, fortæller myndighedschef ved Beredskab Fyn, Mikael Enevold Pedersen.

- Det gør det ikke. Det må vi bare sige. Vi kan se, at selv om det regnede i går, så er det allerede tørt igen. Som det ser ud lige nu, hvis man kigger på DMI's femtendøgnsprognose, så siger den ikke rigtig regn. Den siger, at der kan forekomme byger og tordenbyger, og det vil ikke være nok, siger han.

Af Beredskab Fyns ni kommuner - alle fynske undtagen Middelfart - er der ingen, som er nærmere en ophævelse af afbrændingsforbuddet.

- Det er der desværre ikke. Det svinger rigtig meget med det her tørke. Nogle steder regner det, og andre gør det ikke. Men regnen skal jo have et vist omfang, før vi kan hive en hel kommune ud, siger Mikael Enevold Pedersen.

Der er enkelte undtagelser til afbrændingsforbuddet. Det gælder brug af grill på etablerede bålsteder, på sanddækkede arealer ved strande og på uantændeligt underlag. Også brug af grill og bålfade på under 80 centimeter i diameter er tilladt i private haver. Men undtagelserne gælder ikke sankthansbål, da de ikke er lavet af tørt træ og ofte indeholder haveaffald, som ikke må brændes. Og derfor vil også hekseafbrænding på strande være forbudt, hvis ikke regnen kommer.

Derfor er der kun tilbage at bede til vejrguderne.

- Regnen kommer løbende, så vi håber, at der kommer flere dage med regn, så vi kan ophæve det forbud, siger Mikael Enevold Pedersen.

På DMI's tørkeindeks er hele Fyn på næsthøjeste trin - ni ud af 10.

Fynsk tørke: Kun regnvejr kan sende heksene til Bloksbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce