Fynsk MF'er om sundhedsreform: Løkke er ikke ond

- Jeg tror faktisk, at Lars Løkke Rasmussen helt reelt tror på, at det er bedre at sætte nogle djøf'er og bureaukrater til at styre sundhedsreformen end folkevalgte. Jeg tror ikke, han gør det, fordi han er ond. Jeg tror bare ikke på det, forklarer det fynskvalgte folketingsmedlem Dan Jørgensen (S). Arkivfoto: Carsten Bundgaard

Fynsk MF'er om sundhedsreform: Løkke er ikke ond

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dan Jørgensen (S), fynskvalgt folketingspolitiker og forhenværende minister, frygter, at Fyn bliver glemt, men ser også enkelte positive ting i regeringens forslag til sundhedsreform.

Centralisering, mere bureaukrati, regnearks-embedsmænd, skrivebordsbeslutninger og mindre demokrati er nogle af de ord, den fynskvalgte folketingspolitiker og tidligere minister Dan Jørgensen (S) sætter på regeringens udspil til en ny sundhedsreform.

- Vi er meget kritiske. Vi synes, der er tale om en centralisering og i virkeligheden et historisk stort angreb på vores lokaldemokrati. At man nedlægger regionerne, hvor borgerne via deres folkevalgte kan få indflydelse på sundhedspolitikken, er et stort skridt, mener Dan Jørgensen.

Han kalder reformen på sundhedsområdet for en skrivebordsøvelse, og mener, det er at bilde danskerne noget ind, at man kan løse problemerne på den måde.

- Det kan skabe flere problemer. Over de kommende år skal der bruges masser af tid på at omstrukturere, og det skaber en masse turbulens i sektoren og usikkerhed hos både ansatte og borgere. Man skulle hellere opretholde den nuværende struktur, og tilføre sundhedssektoren flere penge, siger Dan Jørgensen.

Mere nærhed

Det største problem for ham i reformen er, at den demokratiske folkevalgte del ryger ud.

- Man erstatter sund fornuft og demokratiske skøn gennem regionsrådene med nogle professionelle bureaukrater, som skal sidde med deres regneark, mener han.

Han peger også på, at der efter hans opfattelse ikke er brug for mere centralisering, men mere nærhed.

- Hvis man spørger ud i befolkningen tror jeg, de fleste vil sige, at vi har for meget centralisering. Danmark er knækket over ved, at for meget er flyttet til København. Det mærker vi også på Fyn, og det undrer mig, at regeringen har brugt store summer på at udflytte offentlige arbejdspladser, men lige nøjagtigt vores sundhedssystem skal centraliseres, siger Dan Jørgensen.

Derfor er det for ham en måde at skjule besparelser på.

- Jeg tror faktisk, at Lars Løkke Rasmussen helt reelt tror på, at det er bedre at sætte nogle djøf'er og bureaukrater til at styre sundhedsreformen end folkevalgte. Jeg tror ikke, han gør det, fordi han er ond. Jeg tror bare ikke på det, forklarer Dan Jørgensen og opfordrer statsministeren til at lytte til sit eget Venstre-bagland med den kritik, der er kommet derfra.

Fyn ringere stillet

Hvor der i udspillet er lagt op til, at fire-fem kommuner går sammen om ét sundhedsfælleskab bliver det på Fyn 9 ud af 10 kommuner med Odense Universitetshospital som akutsygehus. Middelfart vil formentligt stå uden for det fynske fællesskab for at være sammen med Trekantområdet.

Dermed frygter Dan Jørgensen, at servicen på sundhedsområdet netop på Fyn bliver ringere end i resten af landet.

- Jeg frygter, at Fyn igen bliver glemt. Fordi vi skal passes ind i en struktur opfundet på et skrivebord får vi en model, som ikke gavner borgerne. Flere fynske borgmestre har allerede advaret imod det, og som det ser ud til nu er der også tale om en skjult spareøvelse. Det har vores sundhedssystem ikke brug for lige nu, siger Dan Jørgensen.

Han ser også nogle gode ting i reformen.

- Det er godt, at Lars Løkke Rasmussen nu endelig anerkender, at der er behov for flere læger og sygeplejersker. Det har vi råbt op om i meget lang tid. Men også at nybagte forældre kan blive på hospitalet i længere tid efter en fødsel. Det har vi selv foreslået. Der er ting, som er i tråd med vores politik, og det synes jeg, vi sagtens kan gennemføre uden at nedlægge regionerne, mener han.

Fynsk MF'er om sundhedsreform: Løkke er ikke ond

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce