Fyns Politi må droppe sager: - Jeg kan godt forstå, nogle får kaffen galt i halsen

Finn Wegner finder det øget sagspres og de hårdere prioriteringer frustrerende. Arkivfoto: Daniel Kofoed

Fyns Politi må droppe sager: - Jeg kan godt forstå, nogle får kaffen galt i halsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der har været flere anmeldelser af indbrud på Fyn i 2018 sammenlignet med 2017. Det er med til, at personalet i indbrudsgruppen i Fyns Politi skal løbe hurtigere og sagerne prioriteres hårdere, erkender lederen af indbrudsgruppen.

Det er Fyns Politis indbrudsgruppe, der tager sig af efterforskningen af indbrud på Fyn. En gruppe, der har fået mere at se til i 2018 som følge af en stigning i antallet af anmeldelser af indbrud - i en grad, så det kan mærkes. Det beretter Finn Wegner, der leder gruppen.

- Der er ingen tvivl om, at vi har fået mere at lave, siger han - dog uden at be- eller afkræfte den præcise forskel.

Ifølge tal fra politiets egne opgørelser og Danmarks Statistik har der været 790 flere indbrudsanmeldelser i 2018 end året før. Og det er noget, der presser politibetjentene i indbrudsgruppen. Det erkender Finn Wegner.

- Der er et øget sagspres. Personalet skal løbe hurtigere. Og som leder skal jeg lave en hårdere prioritering af, hvilke sager der skal efterforskes frem for andre, siger han.

Og det går ud over flere sager, indrømmer lederen.

- Det betyder, at der er flere sager, der ikke bliver fulgt op. Jeg kan godt forstå, at nogle vil få kaffen galt i halsen, når de læser det i avisen. Men det er bare virkeligheden, erkender han.

Indbrud på Fyn
Tallene fra politiets og Danmarks Statistik viser, at der i 2017 var 4.460. Et tal, der var steget til 5.250 i 2018.Med en sigtelsesprocent på 12,9 procent, kommer Fyns Politi dog tæt på landsgennemsnittet på 13,1 procent.

Det er dog vigtigt at tage forbehold for, at der ikke nødvendigvis rejses sigtelse samme år, som et indbrud er anmeldt. Eksempelvis kan en ransagning i én sag føre til koster, der kan kædes samme med tidligere, uopklarede indbrud.

Hos lederen af Fyns Politis indbrudsgruppe - Finn Wegner - er meldingen, at:

- Indtil oktober 2018 lå vi godt i svinget. Fra november er det væltet med indbrudstallet.

Du kan læse mere om indbruddene på Fyn i 2018 ved at klikke her.

Kilde: Danmarks Statistik og statistik.politi.dk

Personale flyttes

Hvor mange ansatte, der er i indbrudsgruppen til at håndtere indbrudssagerne på Fyn, ønsker Finn Wegner ikke at oplyse. Ligesom han heller ikke ønsker at oplyse, om det antal har ændret sig siden 2017. Flere medarbejdere kan han dog godt bruge, fortæller han.

- Jeg kunne godt beskæftige nogle flere, uden at de ville kede sig. Men det er en samlet prioritering af alle politiopgaver, og den ønsker jeg ikke at udtale mig omkring, siger han.

Det er heller ikke noget, chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj ønsker at sætte tal på.

- Vi har ikke fuldstændig faste normativer - det kan både ændre sig i opadgående og nedadgående retning. Vi kan flytte rundt for at tilgodese områder, der i en periode kan have brug for det, siger han, og erkender dog, at:

- Ligesom der fra andre områder har været prioritet personale til andre opgaver lejlighedsvist har der også været det fra indbrudsgruppen.

Prioritering rammer sager

Lars Bræmhøj står - sammen med den resterende ledelse i Fyns Politi - for at prioritere de forskellige områder. Og det er prioriteringer, han erkender, har en betydning for sager.

- Der er sager, der kommer til at ligge. Det hører med til at prioritere. Vi har de ressourcer, vi har, siger han.

Indbrudsgruppen kan berette om øget arbejdspres og sager, der ikke bliver fulgt op på. Hvad tænker du så om den prioritering?

- Akutte opgaver kommer før ikke-akutte. Personfarlig kriminalitet er også prioriteret højt. Men det er indbrud også.

Er du tilfreds med jeres prioritering på baggrund af Finn Wegners beretning?

- Vi arbejder på at skabe det bedste politi inden for de ressourcer, vi har, siger han.

Fra chefpolitiinspektøren bliver der dog også rejst en tvivl om stigningen af indbrud.

- Vi er kommet i hus med vores indbrudsmål. Jeg tror ikke, at tallene kan sammenlignes årene imellem, fordi nogle opgørelser er lavet på en anden måde i 2018 end i 2017, siger han om tallene fra politiets egne tal på statistik.politi.dk og Danmarks Statistik.

Fyns Politi må droppe sager: - Jeg kan godt forstå, nogle får kaffen galt i halsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce