Fyn kommer til Nordamerika: Film med fynske locations bliver vist på international filmfestival

Her ses Paprika Steen i 2010 til en prisuddeling. Arkivfoto: Michael Bager

Fyn kommer til Nordamerika: Film med fynske locations bliver vist på international filmfestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I efteråret 2017 var Paprika Steen og andre store, danske skuespillere på Fyn for at optage en film. Den står nu til at få verdenspremiere på en prestigefyldt international filmfestival i Canada.

Nordamerikanerne får til september muligheden for at opleve en sand dansk jul på Fyn med dens mange revner i overfladen, når Paprika Steens nye film "Den tid på året" får verdenspremiere på Toronto International Filmfestival. Festivalen finder sted fra den 6. september til den 16. september.

FilmFyn er en af investorerne bag, og derfor er den optaget på flere lokationer i Odense Kommune i efteråret 2017. Det gælder blandt andet for villaen, der danner ramme om filmens fortælling, og Sanderum Kirke. Og som forventet bliver den internationale anerkendelse mødt med tilfredshed af FilmFyns direktør.

- Det er et godt resultat for os at være med indover en film, der har både kunstneriske- og publikumambitioner. Det er sådan nogle film, vi gerne investerer i. Og det er et rigtig fint skulderklap med international anerkendelse til filmens instruktør, siger Bo Damgaard.

Men fynboerne bliver ikke glemt til fordel for den internationale anerkendelse. FilmFyn arrangerer som sædvanligvis en særlig fynsk gallapremiere. Dog må Fyn se sig slået af det fjerne land, når det kommer til, hvem der først får filmen at se. Fynboerne må væbne sig med tålmodighed indtil den 25. oktober, hvor den fynske gallapremiere finder sted.

- Vi har ikke detailplanlagt det endnu. Det kommer til at blive i Odense, og det bliver selvfølgelig med deltagelse af Paprika Steen og de andre skuespillere. Det glæder vi os til, siger Bo Damgaard.

Julefreden krakelerer

Filmen er et satirisk portræt af den danske jul. Den udspiller sig på juleaften hos Katrine og Mads, der er en typisk dansk kernefamilie. En traditionsrig juleaften med salmer, and og plads til hele familien - den forsmåede søster, de fraskilte forældre og teenagedatteren, der lever i den digitale verden med sin kæreste, står for døren.

Som aftenen skrider frem begynder overfladens glansbillede dog at krakelere. En intens stemning af misforståelser og irritation lurer. Og illusionen om julefred er på bristepunktet.

Filmen er instrueret af Paprika Steen, der også har skrevet den i samarbejde med Jakob Weis. Paprika Steen spiller også en af hovedrollerne. Og hun er langtfra den eneste store, danske skuespiller, der medvirker. Sofie Gråbøl, Lars Brygmann, Karen-Lise Mynster er bare nogle af de skuespillere, der kommer til at bringe Fyn tæt på nordamerikanerne.

Det er Nordisk Film Production A/S med støtte fra FilmFyn, TV2 og Det Danske Filminstitut, der har produceret filmen. Og den har dansk biografpremiere den 8. november.

Herunder kan du se traileren til filmen

Fyn kommer til Nordamerika: Film med fynske locations bliver vist på international filmfestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce