Fulde folk bag rattet: Stribevis af spritbilister på fynske veje

Politiet måtte mange gange natten til lørdag have fat i stop-skiltet over for fynske bilister, som havde drukket for meget til at sætte sig bag rattet og køre. Særligt i Bogense blev der taget mange spiritusbilister, fremgår det af vagtchefen i Fyns Politi.

Fulde folk bag rattet: Stribevis af spritbilister på fynske veje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Særligt i Bogense på Nordfyn tog Fyns Politi ved tilfældigheder en stribe bilister, som tydeligvis havde drukket for meget spiritus. Én fik endda beslaglagt sin bil.

På den ene side er vagtchefen i Fyns Politi chokeret over antallet af spiritusbilister taget i løbet af natten til lørdag, og på den anden side alligevel ikke.

- Det her er ikke noget specielt, frygter jeg. Nu har vi på grund af en rolig nat haft tid til at koncentrere os om spirituspåvirkede bilister og så fanger vi mange, men det tror jeg, vi vil kunne gøre hver eneste fredag og lørdag nat, siger vagtchef Steen Nyland, Fyns Politi.

Fyns Politi havde netop en rolig nat, og derfor valgte flere patruljer rundt i kredsen at standse og tjekke bilister rutinemæssigt ud på de små timer. Lørdag middag må vagtchefen på politigården i Odense så konstatere, at særligt mange bilister blev taget med spiritus i blodet - og i ét tilfælde så meget, at bilen blev beslaglagt på stedet.

Det skete klokken 03.40 natten til lørdag på Huggetvej lidt vest for Bogense, hvor en 45-årig mand kom kørende i sin bil. Manden havde langt over den tilladte alkoholpromille i blodet, men for at sikre, den var så høj som den viste, gav betjentene manden 20 minutter til eventuelt at få et lavere og mere korrekt resultat. Efter 20 minutter var promillen dog ikke faldet, men til gengæld steget yderligere.

Derfor blev bilen beslaglagt på stedet, og manden blev taget med på politigården i Odense, hvor en læge tog en blodprøve for at fastlås den endelige promille. Resten bliver op til domstolene at afgøre, hvad manden skal have af straf.

Flere nordfynske branderter

Faktisk tegnede Nordfyn og i særdeleshed Bogense sig for et pænt antal af nattens branderter på fire hjul.

Bare 20 minutter efter blev en 21-årig kvinde standset på Odensevej i Bogense, og hun viste sig også at have drukket for meget til at køre bil. Og igen 20 minutter efter var det i krydset Odensevej og Toftevej i Bogense, hvor 26-årig mand blev rutinemæssigt standset.

Tidligere på natten var det en 44-årig mand, som blev standset på Landbrugsvej i Odense. Han havde så højt en promille af alkohol, at han også måtte med en tur på politigården for at få taget en blodprøve af en tilkaldt læge.

På Ørbækvej i Odense var det ikke alkohol, men hash, en 19-årig mand var påvirket af. Han sad i bilen og røg en joint, og det er også en overtrædelse af færdselsloven.

I Svendborg var det en 20-årig kvinde, som blev standset i Frederiksgade og måtte blæse i alkometeret. Det viste sig, at hun også havde drukket for meget.

Endelig var det hen på morgenstunden en 56-årig mand, som blev standset på Frøbjergvej ved Frøbjerg på Højfyn, som også havde kigget for dybt i flasken og bagefter sat sig bag rattet.

- Jeg gør mig ingen forestillinger om, at natten var særlig speciel med hensyn til antallet af spiritusbilister, for jeg frygter, at vi kan gøre det hver nat, hvis vi har ressourcer til det, siger vagtchefen.

Fulde folk bag rattet: Stribevis af spritbilister på fynske veje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce