Forskningens Døgn byder på bamsehospital, partikelkanon og Thomas Skov

I år byder Forskningens Døgn blandt andet på en snak om talentudviklingen af dansk fodbold, samt hvordan forskning i partikelstråling har givet mindre alvorlige bivirkninger for cancerpatienter. Foto: Søren Kjeldgaard

Forskningens Døgn byder på bamsehospital, partikelkanon og Thomas Skov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Videnskabsfestivalen Forskningens Døgn finder sted fra den 24. til 30. april. Vi præsenterer her nogle af de arrangementer, der finder sted i Odense.

Brødtekst

1. Red verden med Sebastian Klein

Kender du børn, der er bekymrede på isbjørnen eller tigerens vegne? Så kan de møde den populære børnebogsforfatter og tv-vært Sebastian Klein, når han fortæller, hvad vi kan gøre for at redde jorden - eller i hvert fald, hvordan vi kan gøre den til et bedre sted for både dyr og mennesker.

Lørdag den 27. april, 10-10.45 på Syddansk Universitet.

2. Bamsehospital for de mindste

På SDU vil der lørdag dagen igennem være mulighed for at besøge Bamsehospitalet. Her kan de mindste børns bamser blive undersøgt af læger og sygeplejersker. Projektet drives af læge- og sundhedsstuderende, der som mål har at præsentere børn for sundhedssystemet i øjenhøjde og på en tryg måde.

Lørdag den 27. april, 10-16 på Syddansk Universitet.

3. Talentudvikling i dansk fodbold

Er du mere interesseret i talentudviklingen i dansk fodbold, er der også råd for det. Sportsjournalist Peter Brüchamnn vil mediere et fodboldpanel, der skal diskutere netop talentudviklingen. Panelet består blandt andet af sportspsykolog Carsten Hvid Larsen og talentchef i DBU, Flemming Berg. Panelet skal diskutere, hvordan forskning kan hjælpe forældre til at passe på deres talentfulde børn, og hvordan det at blive udpeget som sportstalent påvirker unges mentalitet.

Lørdag den 27. april, 13-13.45 på Syddansk Universitet.

4. Danmarks partikelkanon

Den danske partikelkanon har kostet 800 millioner kroner og bruges til at behandle kræftpatienter. Stråling med partikler frem for den mere traditionelle røntgenstråling har en række fordele, blandt andre mindre skade på det raske væv og mindre alvorlige bivirkninger. Fysiker Peter Sigmund vil fortælle om teknologien og fysikken bag strålekanonen og dens betydning for behandling af cancer.

Torsdag den 25. april, 19-21 i Seniorhuset, Toldbodgade 5, Odense.

5. Fup eller forskning med Thomas Skov

Radiovært, journalist og foredragsholder Thomas Skov vil sammen med et mythbuster-panel skære igennem nyhedsstrømmen og finde ud af, hvad der er fake news, konspirationer og rigtige nyheder - og hvordan man styrker sin kritiske sans, så man bedre kan sortere i informationsmængden. Med i panelet er fysiker Mads Toudal Frandsen, journalistisk lektor Filip Wallberg, idrætsforsker Morten Zacho og professor i datasikkerhed Mikkel Baun Kjærgaard.

Forskningens Døgn byder på bamsehospital, partikelkanon og Thomas Skov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce