"Forbandet svineri": Fusion af boligventelister vækker vrede hos læserne

Anne Knudsen er en af de frustrerede boligsøgende, der har ventet i årtier på en bolig og nu må vente længere, efter Boligøen er blevet oprettet. Foto: Vibeke Volder

"Forbandet svineri": Fusion af boligventelister vækker vrede hos læserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag fortalte Fyens Stiftstidende om de forlængede ventetider, som fusionen af fem boligselskabers ventelister har givet en række borgere. Det har skabt heftig debat på Fyens.dk og avisens facebookside.

Mandag kunne Fyens Stiftstidende fortælle, at fem fynske boligselskaber har slået deres ventelister sammen til stor frustration for en række lejere, der pludselig må se langt efter en af de boliger, de ellers var tæt på at få.

En af dem er 50-årige Anne Knudsen fra Odense, der har været medlem af Odense Andelsboligforening og Højstrup Bolig i 30 år, men stadig er langt fra drømmen om et rækkehus i Løkkemarken, fordi hun nu for anden gang er røget flere hundrede pladser tilbage på ventelisten. Det samme gælder Trine Svenning Nielsen, der også er røget markant ned af ventelisten og ikke regner med at få tildelt en bolig før om ti år.

Både på Fyens.dk og Fyens.dk's facebookside har historien ligeledes vakt vrede blandt mange læsere, som deler Anne Knudsen og Trine Svenning Nielsens frustrationer eller er i samme båd som de to odenseanere.

- Forbandet svineri, skriver Rikke Daniela Sulbæk Nielsen blandt andet efterfulgt af en række vrede smileys (humørikoner, red.).

Hundreder af pladser ned

Flere fortæller, at de ligeledes er røget hundreder af pladser ned af listen, bedst som boligen var kommet inden for rækkevidde.

- Jeg har otte års anciennitet og stod som henholdsvis nummer et og tre på listen. Efter fusioneringen rykkede jeg til at være nummer 265. Så tæt på og nu fuldstændig urealistisk inden for de næste par år, skriver Tine Veje Klinge-Christensen, der bakkes op af Jeanette Hoffmann Jensen:

- Jeg har været medlem siden 1976 og var lige begyndt at få tilbud. Gik efter sammenlægningen fra nummer 21 til nummer 291 - mega træls, når man kunne begynde at se lyset.

Enkelte læsere har dog ikke samme oplevelse som de, der har mistet deres pladser på ventelisterne.

- Hmm, jeg er altså rykket frem på de, jeg stod langt nede på, så man beholder den placering, der er bedst blandt de boligforeninger, man har søgt i. Jeg er røget længere op på listen, altså jeg står bedre nu, hvor Boligøen er kommet, end før, siger Kim Pedersen.

Se resten af kommentarerne til Fyens.dk's facebookopslag nedenfor.

"Forbandet svineri": Fusion af boligventelister vækker vrede hos læserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce