Folkeskolelærer følger ekstra med i dag: EU-valget kan sende Line tættere på Folketinget

Line Mørk er markant tættere på en plads i Folketinget, end hun selv havde forestillet sig, at hun ville komme, da valgkampen startede. Arkivfoto: Kasper Løftgaard

Folkeskolelærer følger ekstra med i dag: EU-valget kan sende Line tættere på Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU-valget kan sende 47-årige Line Mørk et stort skridt nærmere Folketinget. - Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke følger det tæt, siger den odenseanske folkeskolelærer, der ikke mindst brænder for børn- og ungeområdet.

Søndagens valg til Europa-Parlamentet er ikke kun vigtigt for de mange politikere, der står på stemmesedlen.

Det kan i høj grad også være livsvigtigt for 47-årige Line Mørk, som stiller op for SF til folketingsvalget grundlovsdag. På stemmesedlen til folketingsvalget står hun nemlig lige efter partifællen Karsten Hønge, som i nogle prognoser står til at blive valgt ind i Europa-Parlamentet sammen med Margrete Auken.

- Vi ser jo også meningsmålinger, som giver SF to mandater på Fyn. Jeg har en oplevelse af, at der virkelig sker noget, og at mine muligheder for at komme i Folketinget rent faktisk er reelle. Da jeg stillede op, havde jeg jo forestillet mig, at jeg kunne blive vikar for vikaren fra helvede (Karsten Hønges tilnavn, red.). Det vil være fantastisk i sig selv, fordi der helt sikkert vil komme perioder, hvor Karsten skal ud af byen, så der ville blive behov for mig. Men det er selvfølgelig noget helt andet, hvis jeg får mulighed for at få direkte indflydelse som medlem af Folketinget, siger Line Mørk, der har været aktiv i partiet siden 1998.

Indtil kommunalvalget i 2013 var hun mest aktiv bag linjerne, men i en ur-afstemning blandt SF's medlemmer blev hun pludselig valgt ind som nummer to på listen og sad derefter fire år i byrådet sammen med Brian Dybro. Ved samme valg gik SF fra seks til to mandater, og endnu værre gik det fire år senere, da Line Mørk mistede sin plads i byrådet, da SF kun fik valgt Brian Dybro ind.

Men nu ser det altså ud til, at den engagerede folkeskolelærer har mulighed for at sikre sig en plads i Folketinget.

- Når jeg vælger at stille op til Folketinget, har jeg selvfølgelig en tro på, at det kan lykkes, men det er da kommet noget tættere på, end jeg havde forventet. Det er ikke nogen hemmelighed, siger Line Mørk og fortsætter:

- Vi mener selvfølgelig, at vi har nogle gode budskaber, som vil gavne mange, så det er fedt at opleve, at folk lytter til os.

Jeg har en oplevelse af, at der virkelig sker noget, og at mine muligheder for at komme i Folketinget rent faktisk er reelle.
Line Mørk, folkeskolelærer og folketingskandidat for SF
Blå bog
Født 17. juni 1971 i Glostrup. To år gammel flytter hun med sin mor til Turup ved Assens - og videre til Odense som 16-årig.

Frivillig rådgiver på Center for Seksuelt Misbrugte fra 1995-2001.

Færdiguddannet som pædagog i 2001.

Videreuddanner sig til lærer i 2006 via den særligt tilrettelagte læreruddannelse.

Samme år bliver hun ansat som lærer på H.C. Andersen Skolen i Vollsmose, hvor hun underviser i dansk, engelsk, natur/teknik og musik.

Blev valgt til byrådet i Odense ved kommunalvalget i 2013 med 702 personlige stemmer. Fire år senere fik hun 631 personlige stemmer, men opnåede ikke genvalg.
Karsten Hønge har fra start sagt, at han stillede op til EU-valget for at støtte spidskandidaten Margrete Auken. Flere meningsmålinger giver dog nu SF et ekstra mandat i EU. Foto: Michael Bager
Karsten Hønge har fra start sagt, at han stillede op til EU-valget for at støtte spidskandidaten Margrete Auken. Flere meningsmålinger giver dog nu SF et ekstra mandat i EU. Foto: Michael Bager

Brænder for børnene

Line Mørk er både uddannet pædagog og folkeskolelærer og har igennem mange år været ansat som lærer på H. C. Andersen Skolen i Vollsmose.

Det er derfor særligt inden for børn- og ungeområdet, at hun mener, at hun kan gøre en forskel, hvis hun ender med et mandat til Folketinget.

- For mig vil det være fantastisk at få lov til at sætte børn- og ungeområdet mere på dagsordenen. Lige nu har vi rigtigt mange børn og unge, som har det svært. Dem skal vi have med. Det er den pligt, vi har som politikere, siger Line Mørk.

Ledelsen bestemmer

Selv hvis SF får to mandater ved dagens EP-valg, og Karsten Hønge sætter sig på det ene, er det dog ikke ensbetydende med, at Line Mørk automatisk rykker en plads frem i køen til folketingsvalget. Karsten Hønge har nemlig endnu ikke villet sige noget om, hvordan han specifikt vil reagere, hvis han både bliver valgt til det europæiske og danske parlament og skal vælge det ene.

- Det lader jeg SF's ledelse afgøre efter folketingsvalget, sagde han senest til Avisen Danmark.

Og den linje henholder Line Mørk sig til.

- Grundlæggende skal vi bare være glade for fremgangen, og så tager ledelsen på et tidspunkt en beslutning om, hvad der er bedst for SF, siger Line Mørk, der i øjeblikket holder ferie fra sit arbejde, så hun kan koncentrere sig om kampen for pladsen på Christiansborg.

- Jeg må tilstå, at jeg er meget glad for mit arbejde. Her til sommer har jeg været på H. C. Andersen Skolen i 13 år. Men jeg er selvfølgelig klar, hvis jeg får mulighed for at komme i Folketinget, siger hun.

SF har sideordnet opstilling til folketingsvalget, så selv om partiets bagland har placeret hende som nummer to på stemmesedlen, er det alene op til de fynske vælgere, hvem der skal have de mulige SF-mandater.

Folkeskolelærer følger ekstra med i dag: EU-valget kan sende Line tættere på Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce