Folkemøde: Politikere skal møde den fynske virkelighed

Helle Kryger er projektleder på Det Fynske Folkemøde. Foto:

Folkemøde: Politikere skal møde den fynske virkelighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helle Kryger, projektleder på Det fynske Folkemøde, har flere personlige favoritter på programmet til årets folkemøde.

Hvad er overskriften for årets folkemøde?

Programmet lægger sig op ad avisens kommende kampagne "Det gode Liv", som handler om, at anden halvleg af livet bliver stadig længere på Fyn.

Det betyder, at vi indleder med Smedekoret fra Odense. En flok friske fyre fra 63 til 93 år, der synger om at være knap så gamle endda.

Det skinner også igennem i nogle debatter, og på Torvet på 1. sal, hvor man kan få inspiration til rejser, til haven og til frivilligt arbejde. Det er i tråd med den livsstil +50'erne har.

Men folkemødet har noget for alle.

Er der et scoop på gæstelisten?

Der er flere. Kristian Thulesen Dahl bliver interviewet i et "Hard talk" format, hvor vi stiller de skarpe spørgsmål. Og Jesper Theilgaard kommer for at gøre os klogere på klimaforandringerne, vi blandt andet har været vidne til denne sommer.

Er der en debat, der bliver ekstraordinært spændende?

Personligt glæder jeg mig til debatten om fake news. Vi står foran et folketingsvalg, og vi hører konstant om falske nyheder blandt andet på sociale medier. Marie Krarup og Flemming Splidsboel, der er med i den debat, plejer også at krydse klinger, så det kan høres.

Kommer der andre end politikere?

Jeg vil næsten påstå, at der kommer flere ikke-politikere på scenen end, der plejer. I debatten om børneopdragelse for eksempel vil både en skoleleder og en familievejleder debattere med socialministeren. Der er også repræsentanter fra Vollsmose, når ghettoplanen skal diskuteres.

Kan man få noget at spise?

Selvfølgelig. Vi har besøg af Mads og Mikkel, der bager både søde og sunde pandekager. Næsby Boldklub står for at grille pølser. Og der bliver endda spillet jazz til. Du kan også få et godt glas vin og en god kop kaffe.

Hvad skal du selv se?

Jeg glæder mig mest til at opleve det menneskemylder, der plejer at være i huset. Få jeg tid, vil jeg lytte til debatten om fake news, klimakrisen og børneopdragelse. Det bliver også spændende at se, hvordan radiovært Jesper Borup griber det an, når P1 sender programmet Public Service live fra folkemødet. Men jeg kommer nok til at suse rundt.

Folkemøde: Politikere skal møde den fynske virkelighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce