Flugten er slut: Hovedmistænkt i svindelsag er anholdt i udlandet

Foto: Lars Krejberg Lauridsen

Flugten er slut: Hovedmistænkt i svindelsag er anholdt i udlandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den hovedmistænkte Britta Nielsen er blevet anholdt i svindelsagen i Socialstyrelsen om 111 millioner kroner. Anholdelsen er sket i Sydafrika.

Det oplyser anklagemyndigheden på Twitter.

Hun har været efterlyst af Interpol, siden sagen blev opdaget i begyndelsen af oktober.

Tirsdag aften blev en mand anholdt i den internationale lufthavn i Johannesburg, da han forsøgte at rejse ud af landet. Manden blev anholdt for at have rådet over nogle af pengene fra svindelsagen.

Ifølge en pressemeddelelse fra SØIK blev den 64-årige anholdt i en lejlighed i den sydlige del af Johannesburg og skete på baggrund af oplysninger fra Statsdadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet. Anholdelsen skete omkring klokken 5.30 dansk tid.

Danmarks ambassade i Sydafrika har ydet værdifuld bistand til SØIK i kontakten med lokale myndigheder.

Der vil nu blive sendt en officiel udleveringsanmodning til Sydafrika med henblik på at få den 64-årige strafforfulgt i Danmark.

Som SØIK meddelte torsdag, er en mand, der sættes i forbindelse med svindelsagen ligeledes anholdt i Sydafrika. Også han bliver begæret udleveret til Danmark.

- Nu beder vi de sydafrikanske myndigheder tage stilling til, om der kan ske udlevering til Danmark. Vi vurderer, at mulighederne er gode, men beslutningen træffes alene i Sydafrika, siger politiinspektør Thomas Anderskov Riis i en pressemeddelelse.

Både Sydafrika og Danmark har tiltrådt Udleveringskonventionen fra 1957.

Ifølge pressemeddelelsen har SØIK efterforsket sagen i tre spor, hvor hovedfokus har været at anholde den 64-årige hovedmistænkte.

Vil gerne udleveres til Danmark

Ifølge DR vil den svindelsigtede Britta Nielsen, der tidligt i morges blev anholdt i en lejlighed i Sydafrika, ikke modsætte sig udlevering til Danmark.

Det fortæller hendes danske forsvarsadvokat Nima Nabipour.

- Min klient og jeg har været i dialog med politiet og anklageyndigheden de seneste dage, fordi vi gerne vil have hende til Danmark, så hun kunne medvirke til sagens efterforskning og bistå politiet i de spørgsmål, de har. Min klient vil hurtigst muligt til Danmark, siger forsvarsadvokaten til DR

Flugten er slut: Hovedmistænkt i svindelsag er anholdt i udlandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce