Flere fynboer er politisk aktive: EU-bevægelser vokser i medlemstal

Morten Løkkegaard (V), Jeppe Kofoed (S) og Margrethe Auken (SF) stiller alle op til Europa-Parlamentsvalget på søndag. Det sker i en tid, hvor flere fynboer bliver politisk aktive i forhold til EU. Foto: Morten Pape

Flere fynboer er politisk aktive: EU-bevægelser vokser i medlemstal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både Folkebevægelsen mod EU og Europabevægelsen har de senere år oplevet stor fremgang på Fyn. Det er tegn på, at fynboerne har fået øjnene op for EU. Udviklingen fortsætter ufortrødent, mens valgkampen buldrer afsted.

Brexit, grænsekontrol og EP-valgkamp.

Der er mange årsager til, at EU er kommet i fokus de senere år. Måske er det årsagen til, at fynboerne i stigende grad engagerer sig politisk, når det kommer til unionen. For det er i hvert fald tilfældet, lyder meldingen fra både Folkebevægelsen mod EU og dets pro-europæiske modpart, Europabevægelsen.

- Vi ser en klar fremgang gennem de sidste ti år. Både i medlemstal og aktivitet. Det har udmøntet sig i nye lokalafdelinger rundt om på Fyn, siger Poul Gerhard Kristiansen, landssekretær i Folkebevægelsen mod EU.

- Tidligere har vores aktiviteter været centreret omkring Svendborg og Odense, men vi er ved at have resten af øen med.

Konkret er der lige nu 218 medlemmer af Folkebevægelsen mod EU på Fyn. Det er en stigning på godt 50 medlemmer i løbet af det seneste årti, fortæller Poul Gerhard Kristiansen. Og der kommer stadig nye til.

- Det er en tendens, at interessen er stigende i hele landet. Men faktisk er tendensen lidt stærkere på Fyn. Jeg kan ikke sige, hvad det skyldes, siger Poul Gerhard Kristiansen.

Stinging i begge lejre

Det er ikke kun modstanderne af EU, der bliver flere. Det samme gør tilhængerne.

- Vi har set en særdeles positiv udvikling. Særligt på det seneste. I fjerde kvartal 2018 var der over tre gange flere, der meldte sig ind, sammenlignet med tidligere år, og det vidner om, at fynboerne har fået øjnene op for EU, siger Europabevægelsens landssekretær, Anne Hauge.

Europabevægelsen oplyser af princip ikke regionale medlemstal, men fortæller, at man siden 2015 har oplevet en eksponentiel vækst i antallet af fynske medlemmer. Udviklingen ligger en anelse under landsgennemsnittet, men der er stadig tale om en pæn og kontinuerlig fremgang, lyder det fra landssekretæren. Og det er især nogle bestemte emner, som fynboerne - og danskerne generelt - interesserer sig for.

- Der bliver altid spurgt ind til klima og miljø, når vi er ude og møde folk. Det er det, som man går allermest op i, når man taler om EU. Dernæst kommer man ikke uden om flygtninge og migranter, som også ligger højt på manges dagsorden, siger Anne Hauge.

Flere fynboer er politisk aktive: EU-bevægelser vokser i medlemstal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce