Fire unge er kendt skyldige: Overfaldt tilfældig mand og truede med at smide ham ud fra en motorvejsbro

Fire unge mennesker er ved retten i Odense blevet dømt for et voldsomt overfald på en tilfældig ung mand, som de mødte på Hjallesegade i Odense i juni 2018. Et møde, der udviklede sig til et mareridt for den 19-årige gymnasieleev.

Fire unge er kendt skyldige: Overfaldt tilfældig mand og truede med at smide ham ud fra en motorvejsbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnasieelev ville være flink og lånte sin telefon til unge mænd - i stedet fik han tæv og blev truet med at blive smidt ud over en motorvejsbro.

Fire unge mennesker er ved Retten i Odense blev idømt fængsel og samfundstjeneste for i juni 2018 at have udsat en 19-årig gymnasieelev for vold, røveri og afpresning.

Den 20-årige Thor Allan Hillerup Kastrup har fået et års ubetinget fængsel, mens de øvrige tre, to mænd og en kvinde, er idømt henholdsvis 120, 100 og 80 timers samfundstjeneste.

Halsgreb og trusler

Overfaldet på den 19-årige mand fandt sted ved midnatstid den 28. juni på Hjallesegade i Odense og på en gangsti og bro hen over Den Fynske Motorvej.

Gymnasieeleven var ganske fredsommeligt på cykel på vej for at møde sin kæreste og kærestens mor på Skt. Knuds Gymnasium, da han blev råbt an af de tre mænd, som han ikke kendte i forvejen - den nu dømte kvinde kom til senere.

Mændene bad om lov til at låne hans mobiltelefon, og flink som han var, stoppede han for at give dem lov til at bruge telefonen. Det viste sig at være en rigtig skidt idé.

De følgende tre kvarter blev den unge mand udsat for tyveri, vold og trusler og ydmygelser, som den 20-årige var hovedmanden bag, og som de øvrige tre i større eller mindre grad bidrog til og intet gjorde for at stoppe.

Gymnasieeleven fik stjålet sin pung, han blev slået i mellemgulvet, i tindingen og i baghovedet, og han blev udsat for greb på halsen. På et tidspunkt i ydmygelserne foreslog den 20-årige, at de skulle smide den 19-årige ud fra gangbroen over en motorvejsbro - et forslag, der resulterede i, at den 19-årige fik presset sit hoved ud over gelænderet fra gangbroen over motorvejen.

Snyd med billetter

Selv om det var den 20-årige Thor Allan Hillerup Kastrup, der førte an, er de tre andre også dømt. Det gælder således også den 19-årige pige, der sluttede sig til sine tre bekendte.

- De har alle på en eller anden måde tilsluttet sig, og derfor bliver de dømt for det hele. Pigen har ikke gjort forurettede noget, hun slår ham ikke, og hun forulemper ham ikke direkte, men hun er til stede, og hun modtager hans hævekort, da det bliver taget fra ham, og dermed er hun en del af det og er med til at gøre situationen værre, end hvis hun for eksempel havde sagt fra, siger anklager Jacob Thaarup.

Med til billedet af den 20-årige hører også, at han er dømt for forhold - snyd med koncertbilletter og flere indbrud - der er begået i 2014 og 2016.

De sager er en del af fængselsstraffen, og de har ikke været for retten før, fordi den 20-årige i lange perioder har boet i Spanien.

Fyens.dk bringer navn og alder på dømte, når dommen er på mindst et års ubetinget fængsel eller forvaring. Vi nævner navn efter dom ved første instans.

Fire unge er kendt skyldige: Overfaldt tilfældig mand og truede med at smide ham ud fra en motorvejsbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce