Fire kommuner i top og fire i bund: Stor forskel i erhvervsvenligheden på Fyn

En ny undersøgelse af erhvervsklimaet i danske kommuner placerer Middelfart Kommune som nummer fire over erhvervsvenlige kommuner, mens Svendborg ligger langt nede på listen på en 78-plads. Foto: Scanpix/ Jacob Schultz

Fire kommuner i top og fire i bund: Stor forskel i erhvervsvenligheden på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er stor forskel på erhvervsvenligheden i de fynske kommuner. Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Industri. På ranglisten er der 74 pladser mellem Middelfart, der klarer sig bedst, og Svendborg, der klarer sig dårligst.

Der er stadig markant forskel på erhvervsvenligheden i de fynske kommuner.

Det slår Dansk Industris (DI) undersøgelse af det lokale erhvervsklima fast. Det er tiende gang, undersøgelsen bliver gennemført.

I undersøgelsen topper Ikast-Brande Kommune listen, når det kommer til erhvervsvenlighed, men også fire fynske kommuner ligger i den gode ende af ranglisten. Derimod ligger fire andre fynske kommuner meget langt nede på listen over erhvervsvenlige kommuner. Faktisk er der hele 49 pladser mellem den fjerde og femte fynske kommune på listen, og hele 74 pladser mellem Middelfart, der klarer sig bedst, og Svendborg, der klarer sig dårligst.

- Det er jo rigtig positivt, at der fortsat er fire fynske kommuner, som ligger så flot i målingen. Det viser stor vilje til at skabe gode vilkår for erhvervslivet og dermed et godt grundlag for arbejdspladser og skatteindtægter. Det er til gengæld lidt ærgerligt at se de fire andre fynske kommuner stå i stampe - eller endda bevæge sig ned af ranglisten. Jeg vil opfordre dem til at søge inspiration hos deres fynske kommunekolleger, så Fyn samlet set kan blive et rigtig godt sted at drive virksomhed, udtaler formand for DI Fyn, Poul Strandmark, i en pressemeddelelse.

Erhvervsvenlighed på Fyn
Nedenfor kan du se de fynske kommuners placering på listen over erhvervsvenlighed i 2019 (2018).

4. Middelfart (6)

10. Nyborg (7)

12. Nordfyn (4)

23. Assens (15)

72. Odense (72)

75. Kerteminde (66)

76. Faaborg-Midtfyn (62)

78. Svendborg (71)

Om undersøgelsen:
  • 93 af landets 98 kommuner er blevet bedømt. Langeland og Ærø er ikke med.
  • 7.332 virksomheder inden for DI's brancher har svaret på undersøgelsen - besvarelsen repræsenterer omkring 370.000 arbejdspladser, som svarer til mere end 20 procent af den private beskæftigelse.
  • Virksomhedernes bedømmelser vejer to tredjedele af undersøgelsens resultat, den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer
  • Resultatet er opdelt i ni kategorier, der giver et billede af, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder.

Middelfart i top fem

Det er især Middelfart Kommune, der klarer sig godt i undersøgelsen. Som den eneste fynske kommune har Middelfart bevæget sig højere op på listen siden 2018. I 2018 lå Middelfart som nummer seks, i år ligger kommunen på en fjerdeplads.

Sidste år lavede Nordfyns Kommune et hop fra en 48. plads til en fjerdeplads, kommunen er i år rykket otte pladser tilbage og ligger nu på en 12. plads. Lige overhalet af Nyborg Kommune, der har fået en 10. plads. På en 23. plads ligger Assens.

Selvom de tre kommuner er rykket ned på listen, ligger de stadig i den gode ende af de 93 kommuner, der er med i undersøgelsen.

Ifølge undersøgelsen skyldes den gode placering blandt andet, at både Assens, Nyborg og Nordfyn klarer sig godt, når det gælder kommunal sagsbehandling.

Trafikale udfordringer i Odense

I den tunge ende af ranglisten ligger Odense Kommune som nummer 72. Samme placering som sidste år.

Ifølge DI's undersøgelse skyldes den dårlige placering især, at Odense har store udfordringer med transport og infrastruktur og lander som nummer 88 på listen i den kategori. Kun fem pladser fra en bundplacering. Det er især vurderingen af det kommunale vejnet, der sammen med den kommunale, kollektive trafik trækker ned.

Også når det gælder den kommunale sagsbehandling, ligger Odense Kommune i den helt tunge ende.

I bunden af listen over erhvervsvenlige kommuner er Kerteminde Kommune at finde som nummer 75, Faaborg-Midtfyn som nummer 76 og Svendborg som nummer 78. Alle tre kommuner er rykket nedad på ranglisten siden 2018.

Langeland og Ærø Kommune er ikke med i undersøgelsen, da kommunerne er så små, at der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.

Fire kommuner i top og fire i bund: Stor forskel i erhvervsvenligheden på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce