Fire citater fra åbningen af broen: - Der er drømme forbundet med at bygge bro


Fire citater fra åbningen af broen: - Der er drømme forbundet med at bygge bro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der var stolthed og rosende ord fra alle leder og kanter, da Storebæltsbroen blev indviet den 14. juni 1998. Her kan du læse kommentarer fra en dronning, to ministre og en chefredaktør.

Dronning Margrethe
Arkivfoto

- Der er drømme forbundet med det at bygge bro. Det drejer sig ikke blot om en ingeniør-bedrift, og det er heller ikke alene en praktisk opgave at føre trafikken hurtigere frem, der betager os. Skønt rejsen går fra den ene kendte bred til den anden, er det alligevel noget eventyrligt, den første gang man krydser en ny bro - og ikke kun på selve åbningsdagen. For et år siden fik Storebælt endelig sin tunnel, og Øst- og Vestdanmark blev knyttet fysisk sammen. I dag indvier vi så Højbroen. Nu er værket fuldført. Generationers drøm er gået i opfyldelse.

Niels Helveg Petersen, daværende udenrigsminister
Arkivfoto: Tim K. Jensen

- Dagen i dag vil for mig gå over i historien, og jeg vil godt sige, at jeg er en smule stolt af at være dansker. Jeg er da også helt sikker på, at dagen får stor symbolsk betydning for vort land. Vi har vist de andre lande i Europa og den øvrige verden, at vi godt kan, når det gælder. Det er da også det, mine europæiske kolleger siger til mig, når jeg møder dem: Bare flot Niels!

Thorkild Simonsen, daværende indenrigsminister
Foto: Kim Haugaard/Scanpix 2016

- Når man træffer en stor politisk beslutning, er det rart at se, at man fuldfører den. Lad mig tilstå, at jeg ikke var tilhænger af bilforbindelsen, men mente, at vi kunne nøjes med en togforbindelse. Men efter at have set projektet, må jeg sige, at det er lykkedes over al forventning. Det er altså en stor dag for Danmark, og jeg er heller ikke fri for at være en smule stolt.

Lisbeth Knudsen, daværende chefredaktør for Aktuelt
Foto: Thomas Lekfeldt

- Jeg ved, at det er et stort ord at tage i sin mund. Men dette er altså en danmarkshistorisk begivenhed, hverken mere eller navnlig mindre. Og jeg synes, at det var et fantastisk øjeblik, da jeg for få minutter siden kørte over den ny bro. Den åbner helt nye perspektiver for samfærdslen mellem landsdelene.

Fire citater fra åbningen af broen: - Der er drømme forbundet med at bygge bro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce