Indbrudsbølge på Fyn: Sådan kan du sikre dig mod indbrud i julen

Der er flere ting, man som hus- og lejlighedsejer kan gøre for at gøre livet sværere for tyvene. En af dem er at undersøge sikkerheden af vinduer og låse. Foto: Anders Debel Hansen/Ritzau Scanpix

Indbrudsbølge på Fyn: Sådan kan du sikre dig mod indbrud i julen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste år oplevede knap 900 danskere at komme hjem til en bolig, hvor der havde været ubudne julegæster. Men heldigvis er der meget, man selv kan gøre i forsøget på at undgå indbrud.

Sikre døre og vinduer

Tyve går efter de svage punkter, derfor er det vigtigt, at du selv undersøger, hvor din boligs svage punkter er. Det er blandt andet vigtigt at sikre døre og vinduer. Det kan gøres ved at kigge på låsene. Skift dem, hvis der er tegn på slid, eller hvis du flytter ind i en ældre bolig. Gode låse er borebeskyttede og har en høj dirke- og kopieringssikkerhed. Tyve kommer ofte ind gennem vinduer, og det er derfor en god ide at kigge på, hvordan de kan forstærkes. Derudover gælder det naturligvis om at sikre, at alle vinduer og døre er forsvarligt lukkede og låst, inden man tager hjemmefra.

Snak med naboen

Det er en god ide at fortælle naboen, at du er væk, og samtidig lave en aftale om at kigge efter hinandens boliger, når man er bortrejst. Derudover kan naboen for eksempel gå en tur omkring huset fra tid til anden og tjekke, at alt er i orden, fylde affald i din affaldsspand, tømme postkassen eller parkere sin bil foran dit hus. Det kan gøre, at tyven fornemmer, at der er aktivitet i huset.

På med lyset

Lys kan gøre en tyv i tvivl om, hvorvidt der er nogen hjemme. Derfor skal du sørge for, at der er lys i din bolig. Du kan bruge automatiske tænd/sluk-ure eller alternativt tænde lyset i et par værelser og lade TV og radio være tændt, når du forlader hjemmet om aftenen.

Også udendørs belysning kan være med til at forebygge indbrud. Forbind en bevægelsescensor til lyset. Det gør, at tyven får sværere ved at gemme sig, og naboen lettere kan se, at der sker noget. Men udendørs belysning er ikke nok alene. Det er tydeligt for tyven, at huset er tomt, hvis der er helt mørkt indenfor.

Fjern værdifulde ting

Tyven kan se igennem dine vinduer, så det er en god ide at fjerne de værdifulde ting, så de ikke er synlige udefra. Tyve går mest efter computere, iPads, mobiltelefoner, fladskærme og spillemaskiner. Derefter går de efter smykker, kontanter, valuta og mærkevaretøj. Disse ting kan du sikre ekstra, tage med dig eller gemme godt af vejen.

Ingen sociale medier

Selvom du glæder dig til julehygge med familien, bør du lade være med at skrive på de sociale medier, at du nu tager op til moster Grethe i Nordjylland eller tager til Østen på juleferie. Tyve har også Facebook-profiler, og de bruger dem til at holde øje med, hvornår du er bortrejst.

Indbrudsbølge på Fyn: Sådan kan du sikre dig mod indbrud i julen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce