Fem gode råd: Det skal du gøre, hvis du rammer en hjort

Det er vigtigt hurtigt at ringe til Dyrenes Vagtcentral, hvis man rammer en hjort på sin køretur. Det gør, at de hurtigt kan sende hjælp. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Fem gode råd: Det skal du gøre, hvis du rammer en hjort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom du tager dig dine forholdsregler, kan uheldet ske alligevel. Derfor har Camilla Jensen, leder af Dyrenes Vagtcentral, her fem gode råd til, hvad du skal gøre, hvis du kommer til at køre en hjort ned.

1. Få styr på dig selv)

Start med at holde ind til siden og tænd havariblinket. Det kan være en noget chokerende oplevelse at køre en hjort ned, og det hele går meget stærkt, så start med at få styr på dig selv. Få lige vejret og fald til ro efter chokket.

2. Orienter dig)

Orienter dig om, hvor du er. Tjek adressen på telefonen, og om der er en sidevej tæt på. Det hjælper Dyrenes Vagtcentral at vide så præcist som muligt, hvor påkørslen er sket, så de hurtigere kan komme frem og hjælpe.

3. Ring til Dyrenes Beskyttelses vagtcentral på 1812)

Sørg for at ringe til Dyrenes Beskyttelses vagtcentral på 1812 hurtigt efter. Det er vigtigt, at vagtcentralen får noget information for at finde ud af, hvem de skal sende ud. Du vil blandt andet blive spurgt, om dyret stadig ligger på stedet, om det er i live eller død. Det er vigtigt for at finde ud af, om der skal en skytte ud og skyde dyret, om der skal en schweisshundefører ud og lede efter dyret. Det kan også være kommunnen, der skal stå for bortskaffelsen af det døde dyr. Det er vigtigt at ringe, så situationen hurtigt kan komme under kontrol, og man dermed kan sørge for, at dyret ikke lider unødigt.

4. Tag afstand til dyret)

Efter at have tjekket om dyret er i live, skal du holde afstand til dyret for både dyret og din egen skyld. Vent for eksempel i bilen. Det kan gå grueligt galt, hvis man er tæt på, for de her dyr kan forvolde stor skade på mennesker, hvis det stadig er i live. Derudover udsætter man også dyret for unødig stress.

5. Bliv på stedet eller markér)

Efter man har ramt dyret og ringet til Dyrenes Vagtcentral, skal man sørge for at blive på stedet. Det gælder, hvis dyret er i live, og der derfor er en skytte på vej. Er dyret løbet videre, skal man markere stedet, hvor dyret blev ramt, så en schweisshundefører kan finde stedet, og derefter må man køre videre. Hvis dyret allerede er død, og man har ringet til Dyrenes Vagtcentral, må man også køre videre.

Fem gode råd: Det skal du gøre, hvis du rammer en hjort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce