En kvart million biler på broen: Kør over Storebælt før klokken 10 eller efter 16

250.000 køretøjer forventes at passere Storebælt i juledagene. Men hos Sund og Bælt forventer man ikke kø. Arkivfoto

En kvart million biler på broen: Kør over Storebælt før klokken 10 eller efter 16

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lillejuleaften og anden juledag bliver årets travleste rejsedage i julen. Sund og Bælt regner med, at 250.000 bilister vil krydse broen i løbet af juledagene.

Der er ikke længe til, at folk fra nær og fjern krydser landet for at komme hjem og holde jul med dem, de har kær. Biler pakket med pænt indbundne gaver og duften af julebag fylder kabinerne, mens passagerer og førere skråler med på "Driving home for Christmas".

Julen er i sandhed hjerternes og familiernes tid, men det er også en tid med køer og mange timer på vejene. Traditionen tro er juledagene blandt årets mest travle, og særligt lillejuleaften kommer mange trafikanter til at køre gennem det fynske landskab.

Søndag forventer Sund & Bælt, at 45.000 køretøjer tage turen over Storebæltsbroen, hvor flest vil køre mellem klokken 10 og 16. De fleste biler vil have kurs mod Jylland og Fyn, så specielt i den retning kommer der til at være tryk på i betalingsanlæggene på broen.

Men folkene bag billetlugerne er velforberedte på den travle juletrafik, så der ikke kommer alt for lange køer.

- Vores medarbejdere står klar i anlægget til at hjælpe vores kunder afsted på juleferie, men hvis man ønsker at komme hurtigere igennem anlægget og spare penge, så kan man bruge automatisk betaling. For der vil være ventetid i de manuelle baner, fortæller Jens Kjær Nielsen, chef for Storebælts betalingsanlæg.

Fyldte maver vender hjem

Når maverne og hjerterne er blevet fyldt op af julen på Fyn og i Jylland, og blikket vendes mod fejringen af et nyt år, er det tid til at tage turen tilbage mod Sjælland.

Sund & Bælt regner med, at der vil køre 49.000 køretøjer over broen i retning mod Sjælland anden juledag. Også her kommer trykket til at være mellem klokken 10 og 16.

For at få den travle trafik til at glide lettere anbefaler Jens Kjær Nielsen bilisterne at tjekke, om deres kortoplysninger er opdateret via BroBizz' app eller hjemmeside.

- Så kan man spare lidt af ventetiden, siger han.

Det er ikke kun lillejuleaften og anden juledag, der forventes travlhed på broen. I hele perioden 22. - 27 december regner Sund & Bælt med, at der samlet kører 250.000 bilister over Storebælt.

En kvart million biler på broen: Kør over Storebælt før klokken 10 eller efter 16

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce